Sinds kort ben ik bezig met een groot project dat ongeveer al mijn tijd opslokt. Na een jaar voor mezelf gezorgd te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind het bloggen en alles wat het met zich mee brengt fantastisch, maar ik miste iets! Hopelijk kan ik zo snel mogelijk het grote nieuws met jullie delen. De keerzijde van dit alles is dat ik iets drukker ben dan normaal en het bloggen even op een lager pitje heb gezet. Geen zorgen, voor mijn online familie van Jamie magazine blijf ik natuurlijk lekker bezig.

Jamie Oliver is voor mij een bron van inspiratie. Zijn restaurants, televisieprogramma’s, kookboeken en de projecten die hij opzet: alsof het niks is. Na de switch van toga naar pollepel weet is mijn motto ‘the sky is the limit’ geworden. Ik durf te dromen en sterker nog: ik durf mijn dromen inmiddels ook uit te laten komen.

Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt? Goed zo! Voor nu nog even geduld en tot die tijd focus je je maar op deze eenvoudige gevulde paprika’s. Snijd de puntpaprika’s open, of vul ze met de groenten: it’s up to you!

Gevulde paprika’s met groente (voor 4 personen)
Uit: Jamie magazine #30
– 5 puntpaprika’s
– Een ui, gepeld
– 2 tenen knoflook, gepeld
– Rode chilipeper, zaadjes verwijderd
– Courgette
– 50 g couscous
– Olijfolie
– 200 g tomatenblokjes uit blik
– 50 g feta
– 4 el gehakte bladpeterselie

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer 4 van de paprika’s in de lengte en leg ze op een bakplaat. Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn.

Kook de couscous zoals op de aanwijzingen van de verpakking en houd apart. Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee.

Verhit dan de tomatenblokjes 5 minuten mee. Meng de couscous en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s.

Bestrooi ze met de feta en peterselie, en bedruppel ze met wat olie. Bak ze in 20 minuten bruin in de oven.

Gevulde paprika001