“Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
Ik heb ongelofelijke haast.
Opzij, opzij, opzij,
want ik ben haast te laat,
Ik heb maar een paar minuten tijd.

Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en
weer doorgaan.
Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven
staan.”

Dit liedje van Herman van Veen typeert de afgelopen weken mijn leven. Nog steeds druk bezig met het grote toekomst masterplan en dat slokt alle tijd op. Vandaar ook die enorme stilte op The Lion Kitchen! Binnenkort zal ik het project onthullen, want ik heb ontzettend veel zin om het met jullie te delen. Voor nu een rapperdieklappo recept voor alle mensen die ook druk zijn of gewoon van een lekkere snelle hap houden. Ik heb er verder geen koolhydraten bij gegeten, maar anders is rijst of wat noedels erbij een erg lekkere combinatie.

Vandaag heb ik een dagje vrij en na gesport te hebben bij Robby Nelson komt mijn papa zo naar Amsterdam. Lekker vader/dochter dagje met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ in Het Rijksmuseum en daarna lekker lunchen bij Joris Bijdendijk in het Rijks. Fijne maandag allemaal!

Biefstuk & Broccoli (4 personen)
– 4 biefstukken
– 2 stuks broccoli
– courgette
– rode ui
– knoflook
– stuk gember ter grootte van je duim
– 2 el oestersaus
– 2 el zoetzure saus
– chiliflakes naar keuze (ik gebruikte ongeveer een halve el)
– peper & zout
– olijfolie

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de roosjes van de stam van de broccoli en de courgette in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen en pers de knoflookteen. Schil en snijd de gember zo klein mogelijk. Snijd als laatste de biefstuk in reepjes.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg daarna de broccoli en de courgette toe. Bak het geheel zo’n 6 tot 8 min op middelhoog vuur en schenk de zoetzure saus en de oestersaus erbij. Daarna leg je de biefstukreepjes in de pan en blijf je het geheel goed omscheppen. Breng op smaak met peper & zout en de chiliflakes. Als de biefstuk rondom bruin is, na ongeveer 2 min, is het geheel klaar. Enjoy!

IMG_2513.JPG