Er zijn plekken in de wereld waar je één stap in het land of de stad zet en je er meteen thuis voelt. Eerder had ik dit gevoel bij Zuid-Afrika en New York en sinds vorige week kan ik Lissabon hieraan toevoegen. We waren voor een huwelijk in Portugal en wij besloten er een paar dagen aan vast te plakken om Lissabon te verkennen. Het bleek direct een uitstekend plan te zijn bij het zien van de stad. Prachtige gebouwen, gemoedelijke sfeer, lieve mensen en heerlijk eten. We hebben geprobeerd Lissabon van A tot Z te zien. We wandelden in een dag zo’n 15 kilometer berg op en af om niks te missen. Lissabon is vrij heuvelig en dat hebben onze benen geweten. Het maakte ons allebei niks uit, want we waren continue aan het genieten. Van een ontbijten bij het Pois Café, een steak met ei voor lunch en verse vis uit de zee bij Sea Me. Ons bezoek was eigenlijk te kort en we willen snel weer die kant op. Ik ben druk bezig al mijn tips te verzamelen en die komen zo snel mogelijk online!

Na drie dagen (te)veel eten en drinken, was een kleine detox bij terugkomst geen slecht idee. Maandagvond maakte ik daarom de gevulde aubergine van Jamie Oliver. Wisten jullie trouwens dat aubergine een vrucht is? Dit wist ik namelijk niet. Ik vulde de aubergine met gehakt en maakte ze iets pittiger dan het originele recept van mr. Oliver. Een low carb gerecht, waarvan ik denk dat de gevulde aubergine de volgende dag nog lekkerder is. Ik raad jullie aan om er een frisse tomatensla bij te eten, wij misten dat een beetje.

Zou: graag een tijdje in Lissabon willen wonen
Vind: de Portugese taal onmogelijk om te volgen
Spaart: voor twee tickets richting de Portugese hoofdstad

Gevulde Aubergines (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #3
– 2 aubergines, gehalveerd
– olijfolie
– 1 ui, fijngesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 400 g rundergehakt
– plukje oregano, tijm, salie en rozemarijn, fijngehakt (of 2 el gedroogde Italiaanse kruiden)
– bol buffelmozzarella, in plakken
– 6 tomaten, 4 in stukjes, 2 in dunne plakjes
– peper & zout

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2. Schep het meeste auberginevlees uit de helften. Bewaar deze lege helften, je gaat ze later gebruiken. Druppel olie over de helften en bestrooi met zout. Bedek met aluminimumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Snijd het auberginevlees vervolgens in blokjes en bak in een pan met de ui, kruiden, stukjes tomaat en knoflook in olie tot het zacht is. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart. Breng op smaak met peper & zout.

IMG_3441.JPG

4. Vul de helften met het (gehakt-) auberginemengsel en leg er plakjes tomaat en buffelmozzarella op. Bak 30 minuten in de oven.

IMG_3497.JPG