Als foodblogger moet je zo af en toe ook even een stapje terug doen op het gebied van eten. Sterker, als foodblogger ben je bijna verplicht zo af en toe een balansdag in te lassen. Ik heb een godsgruwelijke hekel aan dat woord en beelden van het Voedingscentrum flitsen door mijn hoofd, maar ergens hebben ze wel een puntje. Inmiddels heb ik mijn leven iets meer op de rit – ik klink als een verslaafde –, maar nog niet zo lang geleden bestond mijn dagelijks bestaan uit het hoppen van event naar event. En denk maar niet dat je daar een blaadje sla wegprikt, nee de lekkerste wijnen en hapjes worden geserveerd. Probeer dat maar eens te weerstaan? Ik heb in ieder geval die ruggengraat niet.

De laatste tijd probeer ik die wel graat voor graat op te bouwen en ik moet eerlijk zeggen dat gaat best wel aardig. Wellicht door een doubletrouble master en voedingscoach als stok achter de deur, maar eerlijk is eerlijk in the end moet je het toch zelf doen. Tevens lees ik met een ietwat andere gedachte in mijn hoofd het Jamie magazine. In plaats van al het comfort food ben ik op zoek naar iets meer richting de gezonde tour. Zo stuitte ik op Chinese gepocheerde kip met paksoi. Bij pocheren komt geen olijfolie of boter aan te pas, de smaak blijft beter bewaard en alleen al om die redenen super healthy! Ik ben in ieder geval fan van deze Chinese kip…

Chinese gepocheerde kip met paksoi (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #23
– 1 liter groentebouillon
– 80 ml sojasaus
– 2 el honing
– 2 el grofgehakte gember
– 2 el gehakte knoflook
– 2 stuks steranijs
– 4 kipfilets
– 4 kleine paksoi of 1 grote
– 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
– Gekookte rijst voor erbij
– Limoen
– lenteui, gesneden

Schenk de groentebouillon in een diepe pan en voeg de knoflook, sojasaus, honing, gember en steranijs toe. Breng aan de kook, draai het vuur middelhoog en voeg de kip toe. Neem de pan van het vuur, leg de deksel erop en laat de kipfilets in zo’n 6 min gaar worden in de bouillon. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.

Zeef de bouillon en schenk hem terug in de pan; breng aan de kook. Voeg de paksoi toe en laat in 2-3 minuten beetgaar worden. Neem de stukken er met een schuimspaan uit en verdeel over 4 diepe borden. Snijd de kipfilets in dikke plakken en voeg ze toe. Schep wat soep over elke portie, en strooi de lente-uitjes en rode peper erover. Serveer meteen met rijst en partjes limoen om uit te knijpen.

unnamed