Ik heb een nieuwe vriend en hij heet Boet. Het is het zoontje van goede vrienden Juul & Paul en vandaag zo’n dikke 2,5 week oud. Boet is voor mij extra bijzonder, want ik heb vanaf het begin af aan alles van de kleine man mogen meemaken. Toen Boet namelijk nog niet groter was dan een erwt kon Juul het niet voor zich houden en had ik de eer het geheim met hen te delen. Vanaf dat moment bleef mij niks bespaard en inmiddels weet ik meer dan de gemiddelde vrouw alles over in verwachting zijn tot aan (niet nader te noemen) details van een bevalling.

Na de nodige cadeaus en de vele verzoeken of ik even mag komen buurten, ik had hem immers al 3 dagen niet gezien, wil je jezelf toch graag nuttig kunnen maken. Na het lezen van de blog van vriendin Jade, waarin zij de fantastische hint gaf om eten mee te nemen, wist ik wat me te doen stond. Ik deel deze tip graag met iedereen, want ik begrijp inmiddels ook dat dit een punt is waar de meeste kersverse ouders niet aan toe komen. Terwijl het voor mama en kind zo belangrijk is dat ze goed blijven eten. In plaats van de zoveelste romper kwamen Thole en ik daarom afgelopen maandag aan met een pan doperwten-basilicumsoep. Het viel in goede smaak en mijn taak voor de komende tijd is helder.

Doperwten- basilicumsoep (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #33
– 10 gesneden lente-uitjes
– 500 gr doperwten (diepvries)
– 300 gr spinazie
– Bosje basilicum
– Rode ui, gepeld en in kwarten
– Knoflookteen, gepeld en door de helft gesneden
– Liter groentebouillon (van 2 bouillonblokjes)
– Peper & zout
– Olijfolie

IMG_4463

Bak de lente-uitjes in wat olijfolie. Voeg de rode ui en de knoflook toe en na 3 min de doperwten en de spinazie. Schenk het bouillonwater erbij en kook het geheel voor 8 min. Scheur de helft van de basilicum en voeg aan de soep toe. Breng op smaak met peper & zout en pureer de soep. Serveer met extra basilicum en lente-uitjes.

IMG_4462