Oelala, zoals het er nu uitziet rijzen de temperaturen aankomend weekend de pan uit. Het lijkt wel of Taste of Amsterdam ieder jaar zoveel geluk heeft, want het zonnetje is elke editie weer volop aanwezig. Het aftellen is nu echt begonnen…

Als Taste Blogger mag ik, in alweer mijn laatste sneak preview van dit jaar, twee toegangskaartjes weggeven voor één van de dagen (4 t/m 7 juni a.s.). Het enige wat je hoeft te doen is mij, uiterlijk woensdag 3 juni a.s. voor 17:00 uur, te laten weten bij welke deelnemer jij het liefste een vorkje mee zou willen prikken? Is dat bijvoorbeeld restaurant Blauw, Loetje, Fifteen of één van de andere stands die er te vinden zijn?!?

Voor nu terug naar de orde van de dag! Vorige week bracht ik namelijk samen met vriendinnetje Jen een bezoek aan De Kleine Valk. Tweelingzussen Didi en Daniëlle wilden het familie Van der Valk concept in een nieuw jasje steken. En dat is ze gelukt! Op het menu vind je Van der Valk klassiekers zoals de schnitzel en de appelmoes met bijbehorende rode kers. Het grote verschil is dat het restaurant een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Bij binnekomst worden we hartelijk ontvangen door Didi en nemen plaats op het grote terras aan het Marie Heinekenplein. Didi vertelt vol enthousiasme haar verhaal en wij luisteren aandachtig.

IMG_4619.JPGIMG_4620.JPG

Het blijkt dat onder andere dankzij de loempia met eend ze dit jaar op Taste of Amsterdam staan en wij konden niet wachten om die te proeven. We kregen niet alleen de loempia maar een heel Asian Plate met gefrituurde Japanse kip, Panko garnalen (ook te verkrijgen op Taste), Udon noodle salade en loempia’s. Daarbij dronken we een goddelijke chardonnay.

IMG_4453.JPG

De Kleine Valk staat tevens met de beroemde schnitzel op Taste of Amsterdam. Daarnaast proberen we de tournedos on the “rock”, waarbij we het mooie stuk vlees zelf mogen bakken op een “hot stone”.We blijven zolang als we kunnen buiten op het terras zitten en genieten van ons glaasje wijn en het eten.

IMG_4621.JPG

Wist je trouwens dat er bij De Kleine Valk een hele kamer is ingericht speciaal voor kinderen? Zo kan je ongestoord lekker uiteten, terwijl de kleintjes zichzelf vermaken.

Ik sluit mijn laatste preview af met een tip voor iedereen die a.s. vrijdag naar Taste gaat. De afterparty vind namelijk plaats bij De Kleine Valk en iedereen kan daar nog nagenieten tot in de kleine uurtjes! Tot op Taste…

De Kleine Valk – Marie Heinekenplein 5-8 – website