Netwerken, wie kent het fenomeen niet? Je bent er goed in of je bakt er niks van. Lang heb ik mij afgevraagd waar dat verschil toch in zit. Mensen die mij leren kennen of al jaren aan mijn zijde staan zeggen dat ik tot de massa behoor die er goed in is. Gelijk hebben ze zeker, zonder nu arrogant over te komen, ik kan een allemansvriend zijn en meng mij makkelijk in grote groepen. Iets wat veel mensen niet weten is dat ik eigenlijk alleen op mijn best ben als ik er zin in heb. Maar is “zin hebben” niet iets dat alles zoveel makkelijker maakt? Of anders gezegd als je iets met tegenzin doet je nooit op je top kan presteren?!? Wat een afwegingen op de donderdag. Toch is het een vraagstuk dat mij vaak bezig houdt. Uit je eigen netwerk kan je immers al zoveel halen en een nieuw netwerk opbouwen biedt nog meer mogelijkheden voor de toekomst. Waarom is dan niet gewoon iedereen er goed in?

Bovenstaande tekst komt voort uit het feit dat mijn week in het teken van netwerken staat. Nieuwe toekomstplannen zorgen ervoor dat ik in het heetst van de strijd wil staan. Waarom? Omdat ik stiekem netwerken hartstikke leuk vindt en energie haal uit hetgeen een ander verteld (nou ja als het een beetje enthousiast persoon is uiteraard). Zeker in een omgeving gevuld met start ups vind ik het fantastisch om naar andermans plannen te luisteren. Wat heeft dit met eten te maken vraag je jezelf misschien af. Nou een hoop, want een toekomst zonder food zit er bij mij niet in. Kortom, weg met de oude plannen en op naar heel veel nieuwe spannende dingen!

En oh ja, omdat het lekker weer is een recept met garnalen. Één ding is namelijk zeker de bbq gaat aan dit weekend!

Komen jullie morgen ook naar Taste of Amsterdam? Om 17:00 uur sta ik samen met Jamie Magazine en restaurant Fifteen te koken in het AEG Taste Theater. Lijkt mij super om jullie daar te ontmoeten!

Gamberoni con aglio, olio e pepperoncino (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #33
– 16 verse grote garnalen (die van mij waren helaas al onthoofd)
– 100 ml olijfolie
– Sap van 1 citroen
– 3 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
– 1 rode chilipeper, fijngesneden

Pel de garnalen, maar laat daarbij de staart en kop intact – de koppen zijn heerlijk sappig en de schaal van de staart geeft veel smaak af.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur tot –ie begint te sissen. Voeg dan de garnalen toe en bak ze aan beide kanten, tot ze na ongeveer 3 minuten rondom zijn verkleurd. Druppel het citroensap erover, bestrooi ze met een snuf zout en draai het vuur uit. Voeg de knoflook en chilipeper toe – die worden heet in de resthitte. Laat de garnalen zo ongeveer 5 minuten rusten.

Schep wat van de saus in 4 kommen en verdeel de garnalen erover. Eet ze als volgt: trek de kop eraf en knijp de heerlijke inhoud uit boven de saus. Houd dan het staartje vast en trek het eraf als je de garnaal in je mond stopt. Zet eventueel schaaltjes met citroenwater op tafel voor de handen.

Gamberoni001