Van podiumvrees heb ik absoluut geen last. Sterker, ik kan er enorm van genieten om af en toe in de spotlights te staan. Toen Suzanne (red. hoofdredacteur Jamie Magazine) mij vroeg of ik met haar het Taste Theater wilde betreden, aarzelde ik geen seconde. Natuurlijk doe ik dat, hartstikke leuk. Een mooie bijkomstigheid was dat ik verder nergens over hoefde na te denken, Suzanne zou het verder regelen en mij van te voren briefen. Een deadline en drukke agenda’s zorgden ervoor dat ik het recept donderdagnacht kreeg en we elkaar pas vrijdag krap 2 uurtjes voor de show te pakken kregen. Nog steeds nul stress, want Suzanne was goed voorbereid en had de recepten uitgebreid getest. Ik zou volgen en haar helpen waar nodig, kortom piece of cake. Op naar Taste of Amsterdam!

Voordat we om 5 uur het podium mochten betreden was ik druk bezig met een livevlog voor Ubideo over het reilen en zeilen op Taste. Op mijn gemakje sjokte ik vlak voor tijd richting het theater om de laatste dingen met Suzanne voor te bereiden. Terwijl ik nog net een oestertje naar binnen klokte hoorde ik plots de stem van Suzanne door de microfoon. Ik werp een blik op mijn horloge en check mijn telefoon voor gemiste berichtjes, maar alles leek te kloppen. Ik racete naar het theater en zie dat Alain Caron nog net afscheid neemt en verdwijnt. Ik aarzel geen minuut en spring naast Suzanne en Tristan (leerling van restaurant Fifteen) op het podium. Zonder presentator rocken we de show met z’n drieën en de polpette van geroosterde venkel & pijnboompitten komt prachtig uit de oven. Wie heeft gezegd dat wij een presentator nodig hebben? Ok, het laatste neem ik terug het is de volgende keer wel bijzonder prettig als iemand het geheel aan elkaar praat en wij ons volledig kunnen focussen op het koken, maar dat houden we even tussen ons.

Waarom er geen recept is van de polpette? Ik heb geen tijd gehad om foto’s van het gerecht te maken, vandaar dat de Mexicaanse salade nu op het menu van vandaag staat. Gewoon omdat het even niet anders kan.

Mexicaanse biefstuksla (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #33
– 2 biefstukken
– 2 tl komijn
– 2 tl (pikant) paprikapoeder
– rode ui
– 200 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt
– sap van 2 limoenen
– 1 teen knoflook, gepeld en geperst
– rode paprika, in blokjes gesneden
– vruchtvlees van 2 avocado’s
– 50 gr spinazie
– plukje peterselie of koriander
– 4 meergranenwraps
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Vouw de wraps in een bakje of muffinvorm. Plaats ze tussen de 6-8 min in een voorverwarmde oven, totdat ze lekker krokant zijn.

Wrijf de biefstukjes in met komijn, paprikapoeder en zout & peper. Laat de smaken 15 minuten intrekken. Doe de uienringen in een komen schenk er kokendheet water bij. Laat ze 2-3 minuten staan, laat ze uitlekken en schrikken met koud water.

Biefstuk

Meng het limoensap met de knoflook en wat zout en peper. Klop er 4 el olijfolie door en schenk dit door de maiskorrels. Meng dan met de rest van de ingrediënten.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstukjes met wat olijfolie en geril ze 2 minuten per kant. Laat ze 5 minuten afgedekt rusten. Snijd ze in plakjes, serveer ze op de salade met de krokante wrap. Knip er als laatste wat verse peterselie of koriander overheen.

Biefstuk2