De naam tortizza vind ik dus echt een super goed bedacht. Zelf maak ik ze al tijden, maar noemde het altijd gewoon een tortilla pizza. De samenvoeging van deze twee woorden bekt gewoon even net wat lekkerder. Wanneer eet je een tortizza vraag je je misschien af? Ik eigenlijk vooral in ochtend (ja echt) en zo af en toe als avondeten. Een grote bak sla erbij en je hebt aan één tortizza voldoende. Het lijkt net alsof je een pizza wegwerkt, het is alleen een stukje gezonder. Uietraard is dit wel afhankelijk van hetgeen je erop doet.

De tortizza leent zich daarnaast uitstekend voor leftovers en licht verschrompelde groenten in de ijskast. De tortizza van vandaag belegde ik met een flink dot overgleven avocado & hüttenkäsespread, pikante kip, Parmezaanse kaas en tomaatjes. De kaas maakt het toch wel af, maar voor de rest is het mij nog niet overkomen dat ik een foute keuze heb gemaakt qua topping. Ik ben erg benieuwd naar jullie tortizza creatie’s, schroom niet deze met mij te delen en #thelionkitchen te gebruiken. Enjoy your cheat!

Tortizza (4 personen)
avocado & hüttenkäsespread (of een avocado)
– 4 (meergranen)wraps
– 150 gr kleine tomaten
– +/- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
– zak sla
– kipfilet
– sambal
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de kip in kleine stukjes en meng met 1/2 el sambal naar smaak en een beetje olijfolie. Bak de kip.

Snijd de tomaten door de helft. Bestrijk de wraps met de avocado & hüttenkäsespread (of 1/4 avocado). Verdeel daarna de tomaten en de kip over de wraps. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en schuif de wraps in de oven, totdat de kaas is gesmolten en de bodem krokant is geworden. Als laatste leg je er wat sla op en jouw tortizza is klaar. IMG_5337.JPG