Gisteren was ik een dag aan het werk in het recent geopende INK hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. En dan bevind ik mij om precies te zijn in de zogeheten Pressroom. Na het duistere begin van de week (ik werd 31 en dat zat me even behoorlijk dwars) lacht het leven mij inmiddels weer toe.

Ik houd ervan om op verschillende plekken te werken en dan hebben hotels op de één of andere reden mijn voorkeur. Het intrigeert me wat mensen hier komen doen en er is de hele dag door roering. Van toeristen, tot zakenmensen tot dagjesmensen die de nieuwste hostpot komen testen. Aan de balie van het hotel is het een drukste van jewelste, mensen die in- en uitchecken en graag willen weten hoe zo snel mogelijk naar Artis of De Wallen kunnen komen. Ik kijk mijn ogen uit!

IMG_5629.JPGIMG_5649.JPG

Ik zou overigens best in een hotel kunnen wonen. Nou ja, niet voor altijd maar gewoon voor een tijdje. Het idee dat je elke dag schone handdoeken krijgt, een strak gespreid bedje en een opgeruimde kamer, dat lijkt mij wel wat. Toch komt er ongetwijfeld een moment dat je naar huis wilt, aan het einde van de rit slaapt er niet één bedje zo lekker als die van jezelf.

Hetzelfde geldt in mijn geval voor uiteten gaan. Ik kan dagen achter elkaar ontbijten, lunchen en dineren op locatie, totdat het me teveel wordt en dan wil ik naar mijn eigen keuken. Ik kan dan niet wachten om een grote schaal met kippendijen in de oven te schuiven en er deze broccolipannenkoekjes bij te serveren.

Broccolipannenkoekjes (4 personen)
Uit: Engelse Jamie Magazine #10
– ei
– 1 grote of 2 kleine broccoli
– 25 gr speltmeel
– Rasp van een citroen
– 100 gr geraspte belegen kaas
– hand geraspte Parmeezaanse kaas
– rode chili peper, zonder zaadjes en fijngesneden (1/2 el gedroogde chilivlokken)
– geperste knoflookteen
– olijfolie
– peper & zout

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze voor 3 minuten. Stamp ze fijn of haal de broccoli even door een keukenmachine.

Hussel het ei met de citroen, knoflook, rode peper en alle geraspte kaas. Breng op smaak met peper & zout. Roer als laatste de broccoli erdoorheen.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de broccolipannenkoekjes per 4 stuks mooi goudbruin.

IMG_5591.JPG