Gisteren was ik jarig en werd ik alweer 31 jaar (slik). Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet al te happy voelde toen ik wakker werd. Had ik geen enkele moeite met het getal 30, krijg ik van 31 een nare nasmaak. Hoezo eigenlijk, was het eerste dat ik mij afvroeg? Mijn moeder dacht op zondag nog dat ik 32 werd, in dat opzicht valt 31 dan weer mee. Waarom mijn verjaardag mij dit jaar zo naar mijn keel greep, ben ik nog niet achter. Er was simpelweg maar één oplossing om mijn lievelingsdag weer te laten shinen en dat was door alleen maar leuke dingen te doen. Een lunch met mijn lieve schoonzus bij Lion Noir, door naar een borrel met Fleur bij Marathonweg en uiteindelijk als verrassing met vriendlief naar Forno. Het irritante gevoel was ik in ieder geval snel kwijt en ik ben voornemens dit vast te houden. Zo erg is het toch allemaal ook niet?

Het weer werkt overigens niet echt mee voor je algehele gesteldheid. Kom op zeg, het is zomer! Starend uit mijn raam zie ik niets meer dan grijze lucht en de bomen die hard heen en weer gaan. Ik kan alleen nog maar dromen over strand en de zee. Ik tel in mijn hoofd de dagen af dat ik een vakantie kan boeken en 2 weken uitgestrekt kan neerploffen op een strandbedje. Deze gedachte houdt me op de been en tijdens het typen verandert mijn uitzicht in een uitgestrekte blauwe zee en een felle zon. Zo, ik kan er weer tegenaan!

Italiaanse kippendijen (4 personen)
– 8 kippendijen (met of zonder bot)
– halve citroen
– 2 knoflooktenen
– bosje verse of 2 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijm)
– scheut witte wijn
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de kruiden fijn en meng ze met de uitgeperste knoflooktenen, een flinke scheut wijn (+/- 150 ml) en een beetje olijfolie. Hussel de kippendijen door de marinade en leg ze naast elkaar (eventueel met de velkant omhoog) in een ovenschaal. Snijd de citroen in schijven en leg ze op de kippendijen. Breng op smaak met peper & zout en schuif de Italiaanse kippendijen zo’n 25 min de oven in. Verdeel de kippendijen over 4 borden en prik met een vork het sap van de citroen als extraatje over de kippetjes heen.

IMG_5590.JPG