Owhhhhh, nog één nachtje slapen en The Lion Kitchen bestaat alweer 2 jaar. Morgen barst officieel de feestweek los. De hele week mag ik voor Oprah Winfrey spelen, want tot en met zondag is er elke (ja, je leest het goed) een winactie. Ik deel namelijk graag de feestvreugde met jullie. De afgelopen twee jaar ben ik zelf zo verwend door pr- en marketingbureaus en ontelbaar veel bedrijven dat het mij leuk leek dit voor jullie terug te doen. Eigenlijk deel ik deze week een stukje van mijn leven met mijn lieve volgers. De winacties zorgen ervoor dat de winaars een dagje in mijn voetsporen kunnen treden. Worden jullie al nieuwsgierig? Nog heel even geduld, op mijn blogverjaardag krijgen jullie meer te horen! Spannend…

Gisteren was ik bij de feestelijke opening van de slagerij en het worstatelier van Brandt & Levie. Eerder kreeg ik van mijn broertje een privé tour door het nieuwe pand in de Houthavens en gisteren kon iedereen een kijkje nemen. Dat betekende ontelbaar veel worsten, hotdogs, ribbetjes, porcetta, pancetta, witte wijn en een whishkey pickleshot. Kortom, met een lichtelijk zwaar hoofd start ik deze week. Het liefst maak ik NU deze Griekse pizza in de hoop me daarna weer een stuk beter te voelen.

IMG_6411.JPGIMG_6446.JPGIMG_6448.JPGIMG_6444.JPG

De Griekse skinny pizza is eigenlijk ontstaan door de restjes van de Griekse kipspiezen. Volgens mij heeft iedereen afgelopen weekend wel de bbq aangestoken en staat er vast nog een bakje tzatziki en wat overgebleven olijven in de ijskast. Perfect voor een no waste en easy monday!

Griekse Pizza (4 personen)
– 4 tartaartjes of 300 gr rundergehakt
– 4 platte (Libanese) broden (wraps kunnen ook)
– 150 gr groene (knoflook) olijven
– 100 gr feta
– avocado
– 250 gr kleine tomaten
– homemade tzatizki
– optioneel Sriracha saus

Verwarm de oven voor op 200 gr. Rul de tartaartjes of het rundergehakt in een pan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper & zout. Halveer ondertussen de olijven en de tomaten. Verdeel het gehakt, tomaten en de feta over de platte broden. Schuif de pizza’s voor ongeveer 10 min de oven in, in ieder geval totdat de bodem hard en de feta zacht is geworden.

Snijd als laatste de avocado in blokjes. Top de Griekse pizza’s af met de olijven, avocado en een flinke dot tzatziki en eventueel wat Sriracha.

IMG_6451.JPG