Voor mij zit er inmiddels alweer een halve dag op. Stipt om 7 uur ging de deurbel en stond daar de meneer die de keuken komt inbouwen. Hij gaat snel te werk en de oude keuken is er inmiddels al uit. Hopelijk gaat hij elk moment aan de slag met het inbouwen van de nieuwe keuken. Ik ben namelijk zooo nieuwsgierig naar het eindresultaat. Verder breng ik de dag maar door op de slaapkamer die gelukkig een verdieping lager is. Ik voel me zo machteloos als je iemand ziet ploeteren, maar niks kan doen. Dan trek ik mij liever lekker terug met de deur dicht.

Inmiddels staat de wieg naast ons bed en is het zo’n raar idee dat daar straks een klein ventje in ligt. Morgen ga ik met mam de Joolz ophalen plus de enveloppen voor de geboortekaartjes en dan is echt alles binnen. Hebben jullie nog tips om het proces wat op te wekken, haha? Ik ga maar aan de ananasharten, lange wandelingen en een voetreflexmassage. Baat het niet, schaadt het niet zullen we maar zeggen.

Een hele kip uit de oven vind ik echt iets voor in het weekend. Lekker grillen in de oven en oppeuzelen. Hebben jullie de platte kip, hele kip of tandoori kip al eens gemaakt? Bij ons gaat overigens de kip 9 van 10 keer helemaal op, maar er blijven ook weleens restjes over. Er is dan niets lekkerder dan een broodje gegrilde kip de dag daarna. Voor bij de lunch of gewoon met veel gegrilde groenten als avondeten. Wat je natuurlijk ook kan doen is een kant-en-klare gegrilde kip halen bij jouw slager. Twee van mijn favorieten zijn de kippen van Bastiaan Res op de Overtoom of Slagerij Beer bij het Hoofddorpplein. Natuurlijk kan je dit broodje ook maken met gegrilde kipfilets.

Broodje gegrilde kip (4 personen)
– (restjes) gegrilde kip
– Turks brood
– gegrilde groenten (bijv. tomaten, paprika, courgette, aubergine)
– 2 tenen knoflook
– (rode) ui
– Italiaanse kruiden, vers of gekruid (bijv. oregano, rozemarijn, tijm)
– 2 stuks bosui
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd alle groenten die je hebt in vierkante blokjes. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en pers de knoflooktenen. Leg alles in een ovenschaal, breng op smaak met peper & zout en de Italiaanse kruiden en schenk er wat olijfolie overheen. Schuif de groenten voor ongeveer 30 minuten de oven in. Vergeet niet af en toe even te roeren.

Schuif op het laatste moment de restjes kip erbij om die een beetje op te warmen.

Snijd bosui in ringen. Verdeel het Turkse brood en snijd open. Verdeel de gegrilde groenten, gegrilde kip en de bosui over de broodjes. Extra lekker met wat verse peterselie!

img_2325