Wat een fantastische dag was het gisteren! En wat een lieve en leuke reacties heb ik van jullie gekregen. Dank jullie wel! De winnaar van de GEFU Spirelli mede mogelijk gemaakt door Fonq heeft inmiddels een persoonlijk bericht ontvangen en het is hoog tijd voor de tweede winactie. Dankzij Typhoon Hospitality, een PR bureau met wie ik vaak nauw samenwerk, mag ik jullie een 3-gangendiner + een fles wijn aanbieden bij – tromgeroffel – Ali Ocakbaşı.

Het idee ontstond tijdens een lunch met Rachel, The Matchmaker binnen Typhoon, bij Ali Ocakbaşı. Zoals ik jullie al vertelde leek het mij leuk als jullie een keer in mijn schoenen kunnen staan. Als foodblogger word ik namelijk weleens door een restaurant benaderd om te komen eten. Gebeurt dit altijd? Nee absoluut niet en ik ga alleen op een uitnodiging in als ik bijvoorbeeld het restaurant al ken, nieuwsgierig ben of er goede recensies zijn geschreven. Kortom, als het restaurant mij aanspreekt.

IMG_6564.JPG

Zo ook Ali Ocakbaşı, een Turks restaurant op het hoekje Herengracht en de Utrechtsestraat. De zon scheen en Rachel en ik namen buiten plaats op het terras. We bestelden allebei de Şaşlik Salata, een salade met kalfsvlees van de bbq en onder andere ijsbergsla, uienringen en croutons. De dressing van enkel vergine olijfolie en balsamicoazijn was zo subtiel en paste perfect bij dit frisse gerecht. Het eigengemaakte Turkse broodje erbij was eveneens te lekker. Ik baalde dat ik er alleen was voor de lunch, want er waren veel meer gerechten op de kaart die mij aanspraken. Eigenlijk ben ik hartstikke jaloers op degene die deze winactie gaat winnen. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is mij te laten weten met wie jij graag dit 3-gangendiner met fles wijn zou willen delen! Je hebt tot morgen 12:00 uur de tijd om mee te doen. Gefeliciteerd Fleur!

Ik vertrek trouwens precies over een week naar de Turkse zon en hoop op alleen maar restaurants zoals Ali Ocakbaşı. Als jullie trouwens nog tips hebben voor de omgeving Marmaris dan hoor ik die graag! Succes!

Ali Ocakbaşı – Herengracht 558 (hoekje Utrechtsestraat) – website