Er is er één jarig hoera, hoera dat kun je wel zien dat is The Lion Kitchen. Wow, mijn blog bestaat gewoon alweer twee jaar. Soms vergeet ik gewoon hoe snel de tijd gaat. Het lijkt namelijk wel gisteren dat ik mijn eerste recept “Arabische Zomer” online plaatste. Ach man, wat was ik zenuwachtig hoe iedereen zou reageren. Het afgelopen jaar ging net zoals het eerste jaar in een snelvaart voorbij. Het was een jaar met zoveel leuke events, cateringopdrachten, ontwikkelen van recepten, ontvangen van de nieuwste producten en mijn eerste persreis naar Parijs met Samsung. Teveel hoogtepunten om allemaal afzonderlijk in deze blog te vernoemen. Ik wil in ieder geval mijn lezers en iedereen die mij dagelijks steunt in het waarmaken van mijn dromen op deze manier ontzettend bedanken. Zonder jullie was het mij niet gelukt!

Komend jaar gaat ongewtijfeld weer bomvol leuke dingen zitten. Ik ben onder andere druk bezig The Lion Travels verder uit te werken en een aantal nieuwe challenges staan op het menu. Maar eerst ga ik deze week even genieten van het tweejarig bestaan en jullie eens in het zonnetje zetten. We trappen de winactieweek af met een Spirelli van GEFU mede mogelijk gemaakt door fonQ.

De Spirelli is tegenwoordig hot and happening en eigenlijk hoort dit apparaat in elke keuken thuis. Vorig jaar postte ik al een succesnummer van zucchetti en het is tijd voor een nieuwe versie. Toen gebruikte ik nog een juliennesnijder om de zucchetti te maken en dat ging eigenlijk prima, totdat ik de Spirelli ontdekte. Nog nooit toverde ik zo snel en makkelijk een courgette om in spaghetti. Wat mij betreft is dit de lamborghini onder de jullienesnijders.

IMG_6470.JPGIMG_6471.JPG

En het mooiste is dat er één mag weggeven! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je naam onder deze blog te plaatsen, maar nog leuker vind ik het natuurlijk om te lezen waarom je graag de Spirelli zou willen winnen. Je kan tot woensdag 15 juli 12:00 uur meedoen met de Spirelli winactie! Succes… Gefeliciteerd Claire!

Zucchetti met avocadosaus & worstjes (4 personen)
– 3 grote courgettes
– 4 worsten (ik gebruikte uiteraard weer de worsten van Brandt & Levie)
– 2 avocado’s
– plukje peterselie
– citroen
– 2 tenen knoflook
– (rode) ui
– 250 gr tomaten
– peper & zout
– olijfolie
– optioneel een druppeltje truffelolie en wat gehalveerde zwarte olijven (bijv. Kalamata)

Maak met een mandoline of de Spirelli spaghetti van de courgettes. In een hakmachine maal je de avocado’s, (rode) ui, tenen knoflook, 2/3 van de peterselie en de rasp & sap van de citroen. Breng op smaak met peper & zout en eventueel een druppeltje truffelolie.

IMG_6464.JPGIMG_6465.JPG

Verwijder de vellen van de worstjes en maak er gehaktballetjes van. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes mooi goudbruin. Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng de avocadosaus met de zucchetti. Verwarm op het laatste moment de zuchetti nog even in een pan.

Verdeel de zucchetti, tomaten, zwarte olijven en de balletjes over 4 borden. Knip er als laatste wat van de overgebleven peterselie overheen.

IMG_6466.JPG