Vroeger gingen mijn ouders regelmatig met mijn grootouders naar Engeland om op antiekjacht te gaan. Naast een voorliefde voor oude spullen vertrokken ze nooit uit Londen zonder Indiaas te eten. De voorkeur voor Indiaas eten is niet iets dat er bij mij met de paplepel is ingegoten. Eigenlijk is dat pas ontstaan tijdens onze familietrip naar Azië in 2005. Eenmaal thuis heb ik het meteen geïntroduceerd aan Thole en sindsdien eten we regelmatig Indiaas. We zijn er beide dol op! Zodra wij hoorden dat Indiaas restaurant Mayur een makeover heeft gehad konden wij niet wachten om er een kijkje te nemen. Mayur is een bekende in Amsterdam en sinds 1981 zijn zij één van de beste Indiase restaurants van Amsterdam.

IMG_6740.JPG

Naast het Leidseplein bevindt Mayur zich op de Korte Leidsedwarsstraat en nemen wij buiten op het terras plaats. We beginnen de avond met een Mayur Classic cocktail; een eigengemaakte mango lassi met kokosnoot, rum en een scheutje prosecco. Daarbij knabbelen we op pappadums met een chutney, raita en een extreem pittige homemade dip.

IMG_6741.JPGIMG_6742.JPG

Daarna laten we ons door Mayur compleet verrassen. Het voorgerecht is een mix van Jambo prawns, hot chicken wings en chicken chat. De chicken chat zijn malse geroosterde stukjes kipfilet op smaak gebracht in een speciaal kruidenmengsel met citroen. De chicken wings en prawns zijn beide gemarineerd in hete gekruide yoghurt en geroosterd in de Tandoor. De smaken zijn perfect en we kunnen elkaar alleen maar glimlachend aankijken en genieten.

Mayur

Het hoofdgerecht vond ik het meest speciaal van allemaal. Waar ik regelmatig van baal is dat je eigenlijk alles van de kaart wel zou willen proeven en vanavond komt die wens zo’n beetje uit. Beide krijgen we een enorme schaal met allemaal bakjes waar overal iets anders in zit. Ok, daar komt ie: pittige lamb curry, chicken tikka masala, butter chicken, saag, aloo matter, raita, dal, salade, saffraan rijst, naan (Indiase brood). We waren beide meteen fan van de saag, een groentegerecht van spinazie, maar alle vleesgerechten waren eveneens mega lekker. Mijn favoriet was absoluut de beroemde butter chicken. Ik kan je verklappen dat alles bakjes helemaal op zijn gegaan.

IMG_6744.JPGIMG_6745.JPG

Als toetje kregen we kulfi, een traditioneel ijsgerecht van onder andere pistachenoten met een rijstpudding.

IMG_6746.JPG

Mayur is wat ons betreft een ontzettende aanrader. En mocht je geen tijd hebben om uiteten te gaan, dan kan je het sinds kort ook thuis laten bezorgen via Foodora.

Mayur – Korte Leidsedwarsstraat 203 – website