Waar vroeger pop-up restaurant Paper Planes zat, bevindt zich nu ontbijt- & brunch spektakel Metropolitain. Van de foto’s op Instagram begon ik spontaan te kwijlen en ik stond zondag al vroeg in de startblokken om richting het Rokin te fietsen. Zoals ik al eerder schreef in mijn review over Terpentijn is het Rokin upcoming en poppen de nieuwe hippe hotspots als paddenstoelen uit de grond. Zo ook Metropolitain.

IMG_7318.JPG

Onder het genot van een cappuccino, verse eigengemaakte lavendel limonade en een grapefruit- sinaasappeljus bestuderen we de kaart. Jeetje dit is niet makkelijk. We twijfelen tussen de wentelteefjes, steak en ei, garnalenkroketjes en ja wat eigenlijk niet!

IMG_7315.JPG

We gaan uiteindelijk voor de Croque Madame (voor meneer) en de Spicy Skinny Omelet met eiwit, spinazie, kruiden, geroosterde pompoen, geitenkaas, pimentos de padron en toast. Daarbij natuurlijk extra bacon en avocado.

IMG_6397.JPG

My oh my wat hebben wij zitten smullen. Geloof me, de porties bij Metropolitain zijn niet te zuinig. Volledig voldaan en nagenietend van onze uitgebreide brunch beginnen we de zondag. Mag dit elke week?

Metropolitain – Rokin 81 – website