Twee weken vakantie, een nieuwe bijbaan en alles weer op orde krijgen heeft ervoor gezorgd dat er radiostilte was op Jamie Magazine en The Lion Kitchen. Inmiddels ben ik back in business, helemaal opgeladen en klaar om te knallen. Wat zon, zee en strand wel niet met je kan doen heeft mij verbaasd. Degene die mij goed kennen, zullen mij niet snel typeren als iemand die rustig stil kan zitten. In tegenstelling ik hol het liefst van hot naar her en dan niet alleen fysiek, maar ook in mijn gedachten. De eerste paar dagen in Turkije bleef het onrustig in mijn hersenpan. Het gevoel iets te moeten doen, in de zin van bloggen of het afwerken van mijn to do lijstjes, voerde de boventoon. Na een paar dagen merkte ik tot mijn schrik op dat ik eigenlijk aan geen van die dingen meer ahad gedacht. Even stond ik voor het dilemma me te laten gaan of de draad weer op te pakken. Ik besloot voor de eerste keuze te gaan.

Nooit en te nimmer had ik kunnen bedenken dat dit mij zo goed zou bevallen. Was het nog wat onwennig nadat ik de keuze had gemaakt was ik ook dit gevoel snel vergeten. Een Instagram post was eigenlijk het enige dat mijn sociale leven in stand hield. Eenmaal terug in Nederland bleef ik onverwachts wat langer in deze modus hangen. Tot een appje van vriendinnetje M. die aan mij vroeg of alles wel goed ging. Tijd om weer terug te keren naar het digitale tijdperk. De conclusie is dat ik het heerlijk vond om er even tussenuit te knijpen, maar in the end toch veel meer blij ben om terug te zijn.

Voordat ik met vakantie ging ontplofte mijn kruidentuin bijna en dat was het teken om alles tot een pesto te vermalen. Vrienden en familie blij gemaakt met potjes pesto en zelf nog even kunnen genieten van een zucchetti voor mij en een pasta kip pesto voor manlief.

Zucchetti met pesto (4 personen)
Uit: Jamie Magazine
– 3 courgettes, julienne gesneden
– 70–100 ml olijfolie, plus een extra scheut
– 50 g pijnboompitten
– 1 teen knoflook
– handvol basilicumblaadjes (optioneel salie, oregano & tijm)
– 50 g geraspte pecorino
– sap van ½ citroen
– 300 g rucola

Doe de courgettesliertjes in een vergiet met een scheutje olie en een snuf zout. Schep ze door elkaar en laat ze 10 minuten uitlekken boven een kom.

Voor de pesto: hak de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine. Voeg het basilicum (en eventueel de salie, oregano & tijm), de pecorino, het citroensap en de meeste rucola (bewaar een beetje) toe en pureer dit alles tot een pasta. Voeg geleidelijk de olie toe en laat de machine nog even draaien tot je een gladde pesto hebt.

IMG_7320.JPG

Voeg zout en peper toe en schep de pesto door de courgette. Strooi de bewaarde rucola (was ik verete erover en serveer.

IMG_7321.JPGIMG_7322.JPG