Hebben jullie The Lion Cheats ook zo gemist? Het is volgens mij hoog tijd om de wekelijkse rubriek er weer in te gooien. Gisteren plaatste ik een pantosti op Instagram en die werd volop geliked. Reden genoeg om jullie meteen het recept te geven. Normaal gesproken pak ik het liefst gewoon het tosti-ijzer, maar met de nieuwe pan die ik heb gekregen is dat natuurlijk een no-go. Terug uit Turkije stond de Jamie Oliver Stainless Steel koekenpan dankzij fonQ op mij te wachten. Zo blij als een kind ben ik met deze pan, want ik wilde al zolang een koekenpan die ook in de oven kan. Eigenlijk had het eerste recept met mijn nieuwe keukenliefde voor Jamie Magazine moeten zijn, maar ik kan simpelweg niet wachten om de pan met jullie te delen. Vandaar vandaag de pantosti!

IMG_7373

Ik maak de pantosti met sambal van restaurant Blauw, avocado en kaas. Je kan een pantosti uiteraard bouwen met van alles, zoals ham of spek. Ik ben bang dat er meerdere variaties gaan volgen. Man, wat was dit goddelijk. De dip is een combi van ketchup en zoetzure saus. Enjoy your cheat!

Pantosti met kaas & avo (4 personen)
– 8 boterhammen
– 4 plakjes belegen kaas
– avocado
– sambal
– roomboter

Verdeel de avocado over de 4 boterhammen en leg daarop een plak kaas. Bestrijk de andere kant van de boterham met een beetje¬†sambal. Leg de boterhammen op elkaar en besmeer de buitenkant met een beetje boter. Bak de pantosti’s in de pan, totdat de buitenkant goudbruin is en de kaas gesmolten. Waarschijnlijk is de pan niet groot genoeg voor 4 pantosti’s, dus bak ze 2 om 2 en houd ondertussen warm in de oven.

IMG_7372IMG_7374