De grote zus van Metropolitain, Café de Paris, huist één deur verder. Café de Paris, voorheen beter bekend als Bar Italia, heeft naar mijn mening een uitstekende swop gemaakt van Italiaans naar Frans. De inrichting heeft eveneens een restyling ondergaan, maar is qua opzet wel grotendeels hetzelfde gebleven als vroeger. Voor de deur aan de straatkant bij het Rokin staat een terras, het eerste gedeelte is meer een café en loop je door naar achteren en dwaal je de trap af naar beneden dan kom je in het eetgedeelte terecht.

IMG_7494IMG_7495

We beginnen buiten met een glas prosecco om te vieren dat The Lion Kitchen precies 2 jaar bestaat. Het waait helaas net iets te hard om buiten te blijven zitten en we nemen plaats in het restaurant.

IMG_7496

Onder het genot van vers brood en Franse boter bestuderen we het menu. Monsieur gaat voor de “homard” een halve kreeft met citroen, mayonaise & kropsla en moi gaat voor de steak tartare met kappertjes, augurk, sjalot, Worcestersaus, mosterd, tabasco, gerookte eidooier, peterselie & zuurdesem toast. Precies zoals ik mijn steak tartare graag zie, een beetje préparé, maar met alle cruciale elementen eromheen om zelf de finishing touch eraan te geven. Dit begint goed!

IMG_7498IMG_7499IMG_6525

Daarna treed ik uit mijn comfort zone en kies één van de plat de pâtes, ik schat een overblijfsel uit de Bar Italia periode, en kies de spaghetti aux fruits de mer. Beter gezegd een pasta met beaucoup fruits de mer, want de inktvis, mosselen, langoustine & vongole zijn in overvloed aanwezig. Zo hoort een pasta met zeevruchten geserveerd te worden. Mijn man is geen man zonder zijn vlees en hij gaat voor de steak frites van Black Angus steak met friet, little gem & vinaigrette. De biefstuk wordt bekroond als één van de lekkerste die hij in tijden heeft gegeten. Tot nu toe is het één en al lofzang en dat kan ook niet anders, want we hebben nog geen minpunten kunnen ontdekken.

IMG_7503IMG_7502IMG_7501

Het toetje verruilen we voor een scroppino die voor je neus wordt bereid. Een feestje om naar te kijken!

IMG_7504IMG_7505

En dan worden we toch nog verrast met een kleine verrassing ter ere van de blogverjaardag!

IMG_7506

Al met al is het een bijzonder geslaagde avond bij Café de Paris en we hebben de verjaardag van The Lion Kitchen meer dan genoeg gevierd. Dank je wel Café de Paris voor de topavond.

Café de Paris – Rokin 81/83 – website