Aan het begin van dit jaar ontwikkelde ik een aantal recepten voor een supermarktketen in Zeeland. Een ontzettende leuke opdracht en stiekem wel heel gaaf om jouw eigengemaakte foto’s en recepten te zien liggen in de winkel. Opeens bedacht ik me dat ik deze gerechten nog helemaal niet met jullie heb gedeeld.

1555495_838337869560483_3463256633844969015_n

Vandaag trappen we af met een snelle, eigengemaakte tonijnsalade. Een blikje tonijn (uiteraard uitsluitend met een MSC keurmerk en bij voorkeur handlijn gevangen) is iets dat ik eigenlijk standaard in de voorraadkast heb staan. Je draait namelijk in een mum van tijd een tonijnsalade in elkaar. Lekker op toast, gewoon als sla en als guilty pleasure maak je een tuna melt met gesmolten cheddar. Fijne zondag allemaal!

Tonijnsalade (4 personen)
– blikje tonijn op water, uitgelekt
– gekookt ei
– 2 stengsels bosui
– 1 rode paprika
– 4 el Griekse yoghurt
– Plukje dille
– ½ el mosterd
– 1 el kappertjes
– Peper & zout

Kook een hard ei, pel en snijd zo fijn. Snijd de bosui, kappertjes en de paprika eveneens zo klein mogelijk. Hak de dille. Meng de tonijn met de Griekse yoghurt, mosterd, paprika, kappertjes, bosui, dille en het ei. Breng op smaak met peper & zout.

Tip: lekker met gegrilde paprika

Tonijnsalade002