Sinds mijn zwangerschap ben ik eigenlijk best tevreden over mijn eetgewoontes. Uiteraard zijn er een aantal dingen die ik echt mega mis, zoals steak tartaar, filet americain en grote stukken rood vlees. Gelukkig ben ik inmiddels over de helft! Ik heb trouwens al een boodschappenlijst gemaakt die vriendlief mag afwerken zodra de baby geboren is. Één van de kwaaltjes die mij meer dwars zit is zwangerschapsdementie. Zonder post-it, wekkers en reminders zijn de meeste zaken knap lastig te onthouden. En zelfs dan gaat het weleens mis, zoals gisteren. Ik zit helemaal klaar om een nieuwe blog voor Jamie Magazine te typen, totdat ik tot de conclusie kom dat ik deze week helemaal geen nieuw recept heb gemaakt. Gewoon compleet, maar dan ook echt compleet vergeten.

Geen zorgen dan scrollen we gewoon even door mijn telefoon die louter uit foodfoto’s bestaat om te kijken of er nog iets lekkers tussen zit. Dit levert overigens regelmatig verontwaardigde blikken op als iemand over mijn schouder meekijkt. Kan je echt zoveel van foto’s van eten maken?! Jep, het is mogelijk. Afwisselend met een gebouw hier en daar, een selfie op zijn tijd of verschillende hebbedingen overheerst eten mijn fotoalbum. Ik word er vrolijk van en ach hoe kan het ook anders als foodblogger? Nu terug naar het zoeken van een nog te plaatsen recept en voilá daar is de biefstukwrap. Terwijl ik licht kwijlend de blog schrijf hoop ik dat jullie bij elke hap een beetje voor mij zullen genieten.

PS. de biefstukwrap lijkt stiekem wel een beetje op de Cheddar Steak Sandwich. Kennen jullie die al?

Biefstukwrap (4 personen)
– 4 wraps
– 2 biefstukken
– 4 plakjes cheddar (of andere kaas)
– avocado
– halve komkommer
– 2 tomaten
– plukje peterselie of koriander
– 2 rode uien of sjalotten
– Sriracha
– olijfolie
– peper & zout

Als je geen magnetron gebruikt, verwarm de oven dan voor op 180 gr.

Haal de biefstukken tijdig uit de ijskast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met een vel keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met peper & zout.

Snijd de tomaten, avocado en komkommer in kleine blokjes. Hak de peterselie of de koriander fijn. Meng bij elkaar en breng op smaak met peper en zout. Pel en snijd de ui in dunne ringen.

Verhit in een (grill)pan een scheut olijfolie en bak een beetje afhankelijk van de dikte de biefstukken 1,5 min per kant. Leg een vel aluminiumfolie klaar, vouw de biefstukken hierin en laat het vlees ongeveer 5 minuten rusten. Ondertussen fruit je de ui mooi bruin in de overgebleven de olie.

Leg de wraps op een ovenrooster en verdeel de cheddar eroverheen. Schuif de wraps de oven in, totdat de kaas is gesmolten (dit kan ook om de beurt in de magnetron). In de tussentijd pak je de biefstukken uit en snijd je die in dunne plakken.

Haal de wraps uit de oven, verdeel de tomaat- komkommersalade eroverheen, dan de biefstuk met de uien en als laatste lekker wat Sriracha.

IMG_0287