De eerste Easy Mondays van het jaar trappen we af met een gezonde soep. Hoogstwaarschijnlijk is driekwart van Nederland het jaar namelijk gezond begonnen of doet daar in ieder geval een poging toe. Zelf doe ik natuurlijk mee met deze heisa. Nu denk je misschien waarom je bent toch in verwachting? Helemaal waar, maar het is niet zo dat ik voor twee hoef te eten. Iets dat ik eerlijk gezegd de afgelopen dagen stiekem toch wel heb gedaan. Daarnaast heb ik een giga tekort aan groenten en gezonde dingen gecreëerd. Kortom, hoog tijd om zelf even een kleine detox te doen. Geen zorgen, ik honger mezelf niet uit. Sterker, mijn eetpatroon wordt uitsluitend meer gedomineerd door groenten. Tot donderdag in ieder geval, ahum. Dan vliegen we naar Wenen en betwijfel ik hoelang ik de Wienerschnitzels, bratwursten en dergelijke kan weerstaan. Tot die tijd zijn we 3 dagen gezond bezig.

De soep eet ik zelf met kleine mozzarella crostini’s on the side. Je kan dit natuurlijk vervangen door een simpele toast of gewoon helemaal niks. Het is bar koud aan het worden en daar hoort gewoon zo’n soep bij vind je niet? Maak een extra grote pan en vries de rest in. Zo heb je op ieder willekeurig moment een gezonde maaltijd in huis.

Geroosterde tomatensoep (4 personen)
– kilo tomaten
– 2 rode uien
– 3 tenen knoflook
– 2 el pesto
– ciabatta
– basilicum
– bol mozzarella
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 gr. Was en snijd de tomaten door de helft. Pel en snijd de uien in kwarten. Pel en snijd de tenen knoflook door de helft. Doe de tomaten, knoflook en de ui in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper & zout. Schuif de ovenschaal zo’n 30 min de oven in, in ieder geval totdat de tomaten geroosterd zijn.

img_0858img_0860

Ondertussen snijd je de ciabatta in repen en scheur je de mozzarella in stukken. Verdeel de mozzarella over de ciabatta. Hak de basilicum fijn.

Haal de tomaten uit de oven en schuif de ciabatta met mozzarella erin. Na ongeveer 5-8 min is de mozzarella gesmolten. Ondertussen pureer je de tomaten tot een een soep met een blender, staafmixer of keukenmachine.

Verdeel de soep over 4 kommen en doe er een 1/2 el pesto bij. Haal de crostini’s uit de oven, beetje peper & zout eroverheen en als laatste de verse basilicum.

img_0861