Helemaal in de begintijd van The Lion Kitchen deelde ik met jullie het recept voor mosterdkip. Al schrijvend loopt bij de gedachte aan die kip het water mij in de mond. Goed om dit oude recept weer eens uit de “kast” te halen en thuis voor te schotelen. Het gerecht dat een soortgelijke reactie uitlokt zijn de kipkrokantjes in wraps. Meestal worden kipnuggets, zoals je ze ook wel kan noemen, gefrituurd en zijn ze per definitie minder goed voor je. Natuurlijk hoeft dit helemaal niet zo te zijn. In plaats van in de fritter, bak je ze in een beetje (kokos)olie of ga nog een stapje verder en rooster ze in de oven. De combinatie met de frisse yoghurtsaus, knapperige ijsbergsla en de tomaatjes is wonderbaarlijk lekker.

De laatste tijd eet ik stiekem best wel weer vaak ijsbergsla. Naast dat het gigantisch goedkoop is, kan je het lang bewaren en daarom meerdere malen gebruiken. Nu moet ik wel bekennen dat ik het als sla an sich niet echt lekker vind, maar in combinatie met een boterham, wrap of pitabroodje des te meer. Het zou mij niks verbazen als de ijsbergsla een comeback gaat maken. Oubollig is in ieder geval de krop ijsbergsla allang niet meer. Ik heb voor dit gerecht dan ook expres ijsbergsla gebruikt, juist voor die extra crunch in de wrap.

Als ik jou was zou ik het aantal kipkrokantjes verdubbelen, ze zijn namelijk zo heerlijk. Helemaal voor de dag daarna door de sla of gewoon als borrelhap uit het vuistje.

Kipkrokantjes & wraps (4 personen)
– 4 grote (meergranen) wraps of 8 kleine
– 2 kipfilets
– ei
– 2 el bloem
– paneermeel
– 250 ml (magere) yoghurt
– citroen
– plukje bieslook & peterselie
– ijsbergsla
– 4 tomaten
– peper & zout
– olijf- of kokosolie

Snijd de kip in reepjes van ongeveer 2 cm dik. Pak 3 borden; kluts op één bord het ei, strooi op het tweede de bloem en op het derde bord de paneermeel. Haal de kip als eerste door de bloem, dan het ei en als laatste door de paneermeel.

img_1360

Was en snijd de tomaat in schijfjes. Hak de bieslook en de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de yoghurt met de bieslook, peterselie en sap van citroen (naar smaak). Breng op smaak met peper & zout. Zo is de yoghurtsaus al klaar, maar wil je nog een stapje verder gaan pers er dan nog een knoflookteen doorheen en een beetje mosterd.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip mooi goudbruin.

Verwarm op het laatste moment de wraps in de oven, pan of magnetron. Doe wat ijsbergsla, daarna wat tomaat, dan de kip in de wrap en top af met de yoghurtsaus.

img_1361