Op een regenachtige zondag rijden we richting Noord, naast Hotel Goudfazant is namelijk restaurant Hangar neergestreken. Hangar is de zogenaamde new kid on the block en heeft werkelijk waar een geweldig uitzicht over het IJ. Op deze sombere dag heb je daar wat minder aan, maar dat mag de pret normaal gesproken niet drukken. Bij binnenkomst loop je tegen de bar aan die je gelijk uitnodigt om een G&T te bestellen. Over de inrichting is meer dan nagedacht en ik doe meteen de nodige inspiratie op voor thuis. Het liefst neem ik de groene waterglazen gelijk mee naar huis. Het restaurant, de naam zegt het al, is gebouwd in een oude hangar. Hangar heeft het voor elkaar gekregen de industriële uitstraling warm aan te laten voelen. Petje af! Nu genoeg over het interieur en op naar het eten.

img_1377img_1383img_1378img_1385

We beginnen met de ‘bread and spread’ en duiken het menu is. Van de palmboom op de voorkant word je al vrolijk evenals de Mediterraanse gerechten op de kaart. We delen de toast porcini met truffel en de plateau charcuterie. Het laatste is een bord vol met chorizo, serrano, mortadella, coppa, bresola, spinata en natuurlijk augurken en Amsterdamse uitjes. Hier worden wij wel gelukkig van.

img_1379img_1380img_1381b32452a1-cfb3-4cd8-8824-07e15b7d5f5d

Als het hoofdgerecht gaat de man voor de getrancheerde bavette-steak met gebakken paddenstoelen en boerenkool (zucht, waarom mag ik geen rood vlees) en ik kies de geroosterde kip, langzaam gegaard in een zoete tomaat paprika saus. De laatste paar keer is kip me in restaurants behoorlijk tegengevallen (lees: extreem droog), die zondag wordt er weer een hoop goedgemaakt. De kip is lekker mals en de zoete tomaat paprika saus wordt van het bord geschraapt. Daarbij kiezen we de geroosterde wortels met komijn en de huisgemaakte frieten. We drinken een glas Barbera ‘Monleale’ uit Italië erbij en dat is een dikke aanrader.

img_0403

Zonder de chocoladetaart geproefd te hebben mogen we het pand niet verlaten en dat laten we ons geen twee keer zeggen. Kortom, de avond bij Hangar is geslaagd. Het is even een stukje fietsen voor de meesten of je moet iemand vinden die wil rijden, maar dan heb je ook echt wat. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de zomer als het grote terras er staat. Hangar, dank je wel ik ben fan!

img_1384

Hangar – Aambeeldstraat 36 – website