Hotspot Coffee & Coconuts is een plek waar ik graag kom om te ontbijten. Ze zijn vanaf 8 uur open en serveren de meest lekkere gerechten. Favoriet zijn de coconut pancakes en de scrambled eggs avo. Laatstgenoemde wordt geserveerd op een zuurdesem boterham met roerei, miso pasta, feta, taggia olijven, verse avocado en extra vierge olijfolie. In één woord geweldig. Het is zo fijn dat je dit thuis ook wilt eten. En laat ik dan nog wat olijven en feta in huis hebben. Een beetje van Coffee & Coconuts en een beetje van The Lion Kitchen. Fijne zaterdag allemaal!IMG_9168.JPGimg_1416

Roerei á la Coffee&Coconuts (4 personen)
– 8 eieren
– 4 el melk of nog lekkerder met slagroom
– avocado
– handje taggia olijven
– 50 gr feta (de beste van Amsterdam haal je bij Olgun op de JP Heijestraat)
– 4 sneetjes (zuurdesem)boterhammen
– Roomboter
– Peper & zout
– extra vierge olijfolie

Kluts de eieren met de melk of slagroom en breng op smaak met peper & zout. Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak hierin de eieren. Roer met een (houten) spatel regelmatig langzaam door de pan totdat de eieren mooi gaar zijn.

Ondertussen verkruimel je de feta, toast je de boterhammen, snijd je de olijven door de helft en de avocado in dunne repen. Leg de boterhammen op 4 borden en verdeel hierover de roerei. Verdeel de olijven, feta en de avocado over de roerei. Druppel er als laatste een beetje extra vierge olijfolie overheen.

img_1446