De eerste keer dat ik een tuna melt at was wonderbaarlijk genoeg in Thailand. Ongetwijfeld kwam de nodige rijst bij het ontbijt, lunch en avondeten de neus uit. De keuze voor tuna melt was overigens niet iets dat geheel vanzelfsprekend was. Op dat moment vond ik gegrilde tonijn niet echt lekker, laat staan warme tonijn uit blik. Hoe dan toch mijn keuze daarop viel blijft een raadsel, echter het resultaat verraste me in positieve zin.

Maar genoeg over mijn shameless tuna melt in Thailand, ik was jong en had het culinair nog niet op een rijtje. Laten we het daar maar op houden. Tuna melt blijft overigens tot op heden niet het eerste op de kaart dat ik zal uitkiezen. Echter doen plaatjes van tuna melt mij op Pinterest of Instagram toch vaak watertanden. Een innerlijke discussie waar ik nog geen antwoord op heb gevonden.

De middag was daar dat ik giga honger had, maar de ijskast een rare combinatie aan producten bevatte. Na de vondst van een klein blikje tonijn in de voorraadkast bedacht ik mij dat dit zomaar is een goede variant op de tuna melt kon worden. Denk hierbij aan wraps, bosuitjes, avocado, tonijn en een aantal plakjes cheddar. We gaan aan de slag en geniet van een nieuwe The Lion Cheats.

Tortizza tuna melt (4 personen)
– Avocado
– 4 (meergranen) wraps
– blikje tonijn op water, uitgelekt (bijv. van Fish Tales)
– 2 stengsels bosui
– 2 tomaten
– 3 el yoghurt, crème fraîche of mayonaise
– +/- 50 gr (geraspte) cheddar
– peper & zout
– 50 gr mais (optioneel)
– dille, peterselie, koriander of bieslook (optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Hak de kruiden. Maak een tonijnsalade van de tonijn, yoghurt, bosui, tomaten, mais, kruiden en peper & zout. Breng op smaak met peper & zout. Je kan de tonijnsalade nog een beetje pittig maken met wat chiliflakes of Sriracha saus als je daar van houdt.

Prak de avocado fijn en verdeel over de wraps. Dan mag de tonijnsalade er bovenop en als laatste de cheddar. Schuif de tortizza’s de oven in totdat de kaas is gesmolten en de onderkant een beetje krokant is geworden (8-10 min).

img_1595