Afgelopen donderdag had ik mijn laatste officiële werkdag en dat betekent dat ik nu verlof heb tot eind juni. Heel raar om te bedenken dat wanneer ik terug kom ik gewoon moeder ben. Waarschijnlijk een ander mens en zeker weten met een compleet ander leven. Tot nu toe heb ik me dat niet op die manier beseft en de werkelijkheid komt opeens dichtbij. Binnen maximaal 6 weken zijn we niet meer samen, maar een familie bestaande uit 3 personen. Wow, ik kan steeds minder goed wachten. Dat moet namelijk wel nog heel even, want er zijn nog een aantal dingen die ik moet regelen voordat we er echt helemaal klaar voor zijn.

De komende tijd ga ik vooral veel genieten en de laatste voorbereidingen treffen, zodat de blog gewoon rustig door kan gaan. The Lion Kitchen gaat in ieder geval niet met zwangerschapsverlof. Ik heb teveel zin om te gaan kokkerellen en deze tijd te gebruiken om mezelf weer wat nieuwe dingen aan te leren. Daarnaast bestaat The Lion Kitchen half juli alweer 3 jaar en wil ik heel graag een nieuwe website. Als laatste gaat The Little Lion Kitchen een veel grotere rol spelen. Kortom, genoeg leuke dingen om mij op te focussen. Heerlijk dat ik daar nu, hopelijk, de aankomende weken de tijd voor heb.

Eerst is het weekend en ga ik lekker niks doen. Beetje rommelen thuis, even naar Haarlem en morgen lunchen bij The Pool. Verder heb ik zo’n 4 maanden aan tijdschriften in te halen, dus geen zorgen ik vermaak me wel. Voor The Lion Cheats maakte ik afgelopen week een gehaktbrood. De eerste versie, meatloaf, dateert uit oktober 2013 en is een vaak gemaakt recept. Vandaag de meer traditionele Amerikaanse versie met die heerlijke stroperige saus eroverheen. Tip: maak extra veel want dit wil je de dag daarna weer eten. Fijn weekend en enjoy your cheat!

Amerikaans gehaktbrood (4 personen)
– kilo rundergehakt
– 2 tenen knoflook
– ei
– 100 gr paneermeel
– (rode) ui
– beetje sambal
– 150 ml ketchup
– 1 1/2 el (bruine) suiker
– 1 el mosterd
– 1 el worcestersaus
– 1/2 el (balsamico)azijn
– druppeltje tabasco naar smaak
– peper & zout

Laat het gehakt op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 gr.

Pel en pers de knoflookteen. Pel en snipper de ui zo klein mogelijk. Meng het gehakt met de knoflook, ui, ei, paneermeel en de sambal. Goed kneden en op smaak brengen met peper & zout. Als het gehakt nog wat sompig is voeg dan wat extra paneermeel toe.

Maak een soort rugby bal van het gehakt en leg het vlees in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Schuif het gehakt zo’n 30 min de oven in.

img_2241

Maak ondertussen de saus voor over het gehaktbrood. Meng hiervoor in een pan de ketchup, mosterd, (balsamico)azijn, suiker, worcestersaus en een druppeltje tabasco. Laat de saus op het vuur indikken, maar blijf ondertussen goed roeren. Even proeven en naar smaak bijvoorbeeld nog wat tabasco of suiker toevoegen.

Haal het gehaktbrood uit de oven en bestrijk met de saus. Zet het gehaktbrood terug in de oven voor ongeveer 20 min, of totdat het gehaktbrood gaar is.

img_2242