Het hele begrip Easy Mondays heeft een andere betekenis gekregen vanaf het moment dat ik – alweer zo’n 2 maanden – geleden begon met werken. Alhoewel maandag mijn vrije dag is heb ik nog niet de modus van het echte relaxen gevonden. Het blijft een dag waarin ik van alles wil: uitslapen, spelen met Max, schoonmaken, bloggen, koffie drinken met vriendinnen, series kijken of gewoon helemaal niks. Tot nu toe is iedere maandag een combinatie van dingen geworden, maar het lekkere vrije dag gevoel blijft weg. Ik ben er nog niet helemaal achter hoe dat toch komt. Wel ben ik begonnen met zolang mogelijk in bed blijven liggen, ik typ deze blog vanuit bed met een serie op de achtergrond. Op zich sla ik hiermee wel 3 vliegen in 1 klap. Misschien moet ik het ook opgeven en is dit voor mij een ideale vrije dag. Wordt vervolgd…

Twee dagen per week komen mijn oudjes uit Oegstgeest getuft om op de kleine man te passen. Mega fijn, want naast dat het een feest voor Max is mogen wij er eveneens van profiteren. Namelijk mama’s gehaktballen of stoofvlees dat staat te pruttelen bij thuiskomst. Dat betekent wel minder koken voor mij en eigenlijk is dat helemaal niet zo erg. Het gevolg hiervan is dat ik op de overige dagen extra zin heb om te koken. Toch is het met een kleine wel fijn als het niet te ingewikkeld is. Kortom, makkelijk & snel of bijvoorbeeld een ovenschotel. Alleen al zodat er rekening gehouden kan worden met spontaan huilende baby’s of slaapweigeraars.

Zo ook deze panzanella met kip. Vandaar dat we de panzanella deze keer niet pimpen met worstjes maar met kippendijen. Hoppakee, de oven in en je hoeft niet meer na te denken. Beentje omhoog!

Panzanella met kip (4 personen)
– 4 kippendijen zonder bot
– oud stokbrood of afbakstokbrood
– zak sla
– avocado
– paprika
– 250 gr tomaten
– 2 el Italiaanse kruiden
– balsamicostroop
– olijfolie
– peper & zout
– Parmezaanse kaas (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de kippendijen in blokjes. Was en snijd de paprika en de tomaten eveneens in blokjes. Snijd het brood in stukjes. Meng het brood met de kippendijen, paprika en de tomaten. Schenk er een flinke scheut olijfolie bij en strooi de Italiaanse kruiden eroverheen. Breng op smaak met peper & zout en husselen maar. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 min de oven in, roer halverwege het geheel goed om.

Als de kip klaar is laat je deze even afkoelen buiten de oven. Verdeel ondertussen de sla over de borden en snijd de avocado in reepjes. Leg de avocado samen met de kip uit de oven op de sla. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en maak af met de balsamicostroop.

img_0306