Inmiddels heb ik een leeftijd bereikt dat vrienden om mij heen de vleugels spreiden en de grote stad verlaten. Na Den-Haag en Zwolle is nu ook Haarlem aan de beurt. Vanzelfsprekend vind ik dit ergens best ongezellig, maar het is aan de andere kant een mooie gelegenheid om nieuwe steden op foodiegebied te ontdekken. Was eerder Den-Haag aan de beurt, reed ik nu op een woensdag na werk richting Haarlem. Op naar Roast Chicken Bar! In Amsterdam poppen ze als paddenstoelen uit de grond, de rotisserieën, en die trend breidt zich uit naar Haarlem. Lang zoeken naar Roast Chicken Bar hoeft niet, want het restaurant herken je al van verre aan de enorme rode kip die voor de deur staat.

roastchicken3roastchicken5
roastchicken7roastchicken6

Eenmaal binnen krijgen we een warm welkom en een tafel aangewezen. Roast Chicken Bar is afgeladen vol met (jonge) gezinnen, stelletjes en vriendengroepen. Het kan niet anders dan dat het menu draait rondom een geroosterd kippetje van de houtskoolgrill. Daarbij deel je een van de side dishes. Echter voordat we hier aan beginnen duiken we nog even in de voorafjes. We besluiten de “pint of prawns”, “hot chicken wings” en de “popcorn en spices” te kiezen. Absolute must zijn de garnalen. Daarbij drinken we een glas witte wijn en wat lokale biertjes.

roastchicken10roastchicken1

Op naar de kip! Naast dat we alle drie een halve kip nemen, delen we de frietjes met eigengemaakte mayonaise, de coleslaw en de geroosterde mais met spicy boter. Natuurlijk eten we de kip grotendeels met de handen en kluiven de pootjes tot op het bot. Wat een feestmaal!

roastchicken9roastchicken2

Naast het heerlijke eten is de locatie van Roast Chicken waanzinnig, ze hebben de oude ruimte sfeervol ingericht. Wist je trouwens dat je bij Roast Chicken Bar overdag terecht kan voor de lekkerste eitjes? Het wordt snel weer hoog tijd om richting Haarlem te rijden.

Roast Chicken Bar – Turfmarkt 26 – website