Al zolang als ik mij kan herinneren wil ik een Stokke Tripp Trapp stoel. Zelfs al voordat er überhaupt een wens van een baby bestond. Bij elke oppasfamilie waar ik kwam stond er standaard een Tripp Trapp stoel in huis. Je begrijpt dan ook wel dat één van de grote wensen de stoel in het aqua blue was. Dolblij was ik toen ik de kinderstoel voor mijn babyshower kreeg en van werk de matching new born set. Laat die kleine maar komen!

Vanaf het moment dat het kon lag Max in de stoel en kreeg hij er zijn eerste hapjes. Inmiddels heeft de Newborn set plaats gemaakt voor de babyset met kussen en tafelblad. Max krijgt zijn fruit, boterham, avondeten en tussendoortjes altijd in de stoel. Ik vind het ook zo gezellig dat Max bij ons aan tafel kan zitten. Ieder weekend is dat in ieder geval een feest (zoals bij het kerstontbijt).

img_3709img_3665

Van het eerste hapje tot inmiddels boterhammen hebben we met 9 maanden de tweede mijlpaal bereikt. De hapjes worden grover en de stukjes steeds groter. We hebben het geluk dat Max vrijwel alles lekker vindt en proberen steeds een stapje verder te gaan met de verschillende smaakjes. Houd in je achterhoofd dat dit echt niks zegt over wat hij nu allemaal wil en kan eten. Er kan een moment komen dat alles omdraait en de beste man zijn voorkeuren duidelijk gaat maken! Voor nu genieten we van het feit dat het van een leien dakje verloopt.

De top 3 van Max op de boterham:
1. geprakte avocado
2. gebakken ei
3. appelstroop

img_3664img_3666

Ik probeer daarnaast ook steeds meer Max met ons mee te laten eten. Over 3 maanden is het namelijk zover en dan kan de mini eten wat de pot schaft. Een van de voorbeelden is dat ik voor Max ook boeuf bourguignon maak, maar dan zonder de wijn. Ik geef hem ook onze stamppotjes of spaghetti. Blijf uiteraard voorzichtig met te scherp en zout eten.

De volgende stap is dus het eten prakken. In plaats van alles te blenderen ga ik vanaf volgende week het gestoomde eten prakken. Alles wat hij nog niet goed kan kauwen doe ik in de blender. Ik ben zo benieuwd!

P.s. wat ik zo grappig vind is een eerste hap van iets nieuws, zoals bij de smikkelsticks van Ella’s Kitchen.

img_3663img_3662