Al meerdere malen heb ik jullie verteld dat er altijd wraps in mijn vriezer te vinden zijn. Hoog op de to do lijst staat om ze eens zelf te maken, maar tot die tijd red ik het met de kant-en-klare tortillas. Al jaren kan ik prima door één deur met deze variant tot voor kort. Op de Instagram van culifriend Vanessa zag ik namelijk kleine authentieke Mexicaanse maistortillas van Taiyari voorbij komen. Ik wist één ding zeker: dit moet ik proeven! Al snel kwam ik in contact met Taiyari en waren ze zo lief om een pakketje met de beroemde maistortillas af te leveren. De foto is inmiddels alweer van even geleden, maar we genieten er nog vaak genoeg van.

De kleine maistortillas zijn uitermate geschikt om taartjes mee te bouwen en laat ik daar nou dol op zijn. Restjes stoofvlees, met een kwartelei als ontbijt of met geplukte kip en guacamole als avondeten. Mmmmm! Je vindt de tortillas van Taiyari voor nu nog vooral in de horeca zoals bij Brouwerij Troost, The Meets of Taqueria Tacobar. Wil je ze graag thuis maken bestel ze dan via Ztrdg. Geloof me hierna kan je niet meer zonder. Daarnaast zijn de mensen achter Taiyari echt fantastisch en gun ik ze zoveel meer. Ik haal snel de laatste paar uit de vriezer voor een tortillafeest dit weekend!

De lekkerste combi met een tortilla blijf ik toch wel kip vinden. Eerder maakte ik hier een vlog over met spicy pulled chicken en dit blijft toch wel favoriet. Lekker met knapperige mais, guacamole en verse koriander. Enjoy!

Mini tortillas met kip (4 personen)
– 12-16 mini of 4-8 grote tortillas
– 2 kipfilets (of maak de pikante kip uit de vlog)
– 125 gr crème fraîche of zure room
– 2 avocado’s
– 1 trostomaat
– limoen
– rode ui
– knoflookteen
– 150 gr mais
– koriander
– paprika
– bouillonblokje
– peper & zout
– optioneel 1/2 rode peper en Sriracha saus

Kook de kip in het bouillonblokje in 15-20 min gaar. Laat kort afkoelen en trek daarna met 2 vorken uit elkaar. Je kan ervoor kiezen om de kip vlak voor het opdienen even kort op te bakken met een beetje Sriracha saus.

Voor de guacamole meng je de avocado’s met 1 tomaat, een plukje koriander, gepelde knoflookteen en rode ui in een hakmachine. Breng op smaak met peper & zout en een beetje limoensap. Als je van spicy houdt voeg je de halve rode peper toe bij het hakken.

Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de koriander fijn.

Bak als laatste de tortillas in een droge koekenpan op totdat er aan beide kanten goudbruine plekjes ontstaan.

Nu kan het feest beginnen en kan je de tortillas gaan bouwen met de kip, guacamole, paprika, mais, crème fraîche en als finishing touch koriander en een beetje limoensap.

img_0969