Twee keer per maand zijn we een dag en avond kinderloos. De ene keer is Max bij de schoonouders en de andere nacht bij mijn ouders. Dit resulteert meestal in op pad gaan of heel vroeg naar bed en bijslapen. Het uitje van Max naar de grootouders maakt het voor ons nog leuker als ik die dag vrij ben. Dit betekent dat de man en ik de hele dag leuke dingen kunnen gaan doen. Na Max gedropt te hebben kleden we ons leuk aan en springen we op de fiets richting het Pulitzer hotel. Eerder at ik Jansz. en dat viel zo goed in de smaak dat ik zeer benieuwd ben naar het kleine zusje “Pause”. Zodra we het hotel binnenlopen waan je je eigenlijk meteen in het buitenland. Tenminste dat gevoel krijgen wij er altijd bij. Lunches in hotels zijn een feest!

img_4172img_4175
img_4176img_4177

Het is wat frisjes buiten, de heaters branden op volle touren en liggen er dikke dekens klaar voor de gasten die lekker in de tuin van het hotel willen zitten. Wij beginnen binnen en nemen plaats op de schattige groene stoeltjes, die ik overigens het liefst direct mee naar huis wil nemen. We bestellen natuurlijk een glas wijn en duiken in de kaart. Op de een of andere manier is de bediening in een hotel vaak buitengewoon goed en ook nu worden we op onze wenken bediend. Het gerecht van de dag klinkt lekker, maar we besluiten toch om de hamburger met frietjes en de chicken sandwich te delen. We zijn immers uit. Op aanraden nemen we ook nog de burrata, aangezien ik die tijdens mijn diner bij Jansz door mijn zwangerschap niet mocht eten.

img_4174img_4178

Alles blijkt een uitstekende keuze en met de buikjes rond bestellen we nog een laatste glas wijn. We trekken onze jas aan en nemen plaats op het terras, waar we ook nog verwarmde kussens krijgen. Bij Pause is het genieten, voor een lunch maar ook voor een kop koffie met of zonder taartje. We zagen de kinderstoel al in de hoek staan en dat is wat ons betreft een mooie uitnodiging om snel een keer terug te gaan met de kleine man. Of we duiken samen de bar in!

Pause at Pulitzer – Prinsengracht 315 t/m 331 – website