Alhoewel Max inmiddels prima voorop op de fiets kan merk ik dat ik toch vaak in een straal van 2 km rondom ons huis blijf. Wellicht vanwege het feit dat ik de (moeder)fiets nog niet heb aangeschaft. De enige keren dat ik het woord zonder te stotteren over mijn lippen kreeg ben ik door meerdere fietsenwinkels goed geïnformeerd, maar om de een of andere reden staat de nieuwe stalen rots (in de branding) nog niet voor de deur. Het zou het leven in meerdere opzichten toch een stuk makkelijker maken! Ik vind het gewoon ergens een dingetje, opeens zo’n gigantisch stuur, MET stuurslot, dubbele standaard en giga zitje (op aanraden van de fietsenwinkel in hysterische kleur, want valt zo lekker op). Daar tegenover staat mijn oude fiets met scheef stuur, kapotte trapper en een waggelend krat. Nu ik het zo schrijf vraag ik me af waar ik zo moeilijk over doe?! Best lekker die versnellingen en de mogelijkheid om even snel die nieuwe hotspot buiten de 2 km zone te bekijken. Misschien moet ik dit weekend dan toch maar overstag gaan?

Voor nu staan de nieuwste kidsproof hotspots (lees: kinderzitje aanwezig en ruimte voor de kar) in Amsterdam West hieronder op een rijtje, met als afsluiter een paar gouden ouden die niet mogen ontbreken. Mocht ik plekken missen dan hoor ik het graag, zodat ik de lijst verder kan uitbreiden.

1. Bartack (Postjesweg 124) – beste plekje is achterin of aan de bar

img_3822img_2208

2. SNCKBR (Kinkerstraat 105-108) – zonder moeite een boterham met avocado voor Max

img_4016

3. Kanarie Club (Bellamyplein 51) – alle ruimte voor kinderen en genoeg kinderstoelen aanwezig

img_3055

4. Huiskamer van Rembrandt (Orteliuskade 5) – hele fijne plek voor koffie & lunch

img_4339img_4348

5. Lavinia (Amstelveenseweg 192)  – altijd goed!

IMG_8444

Waar je ook altijd goed zit is natuurlijk Gallery 3 en ietsje verder maar één van mijn lievelings Café Restaurant Amsterdam.

img_3786img_1979