De plek in Oost waar op dit moment alle hotspots zich verzamelen is toch wel het Beukenplein. Het ene na het andere hippe restaurant of bar claimt hier haar plek, zo ook Bar Mowgli. Als je na een detox ergens voor het eerst weer op mag kauwen dan is Mowgli een erg fijne locatie kan ik je vertellen. Op de website schrijven ze over zichzelf: “Van Mokum tot Mumbai, van Tokyo tot Hong Kong”. Deze invloeden vind je terug op de menukaart, van uitsmijters tot sushi bowls. Kortom, van een typisch Amsterdams ontbijt tot streetfood gerechten uit Azië.

Bar Mowgli is lekker ruim, maar je hebt ook genoeg plekjes waar je romantisch met z’n tweeën kunt zitten. En als je met een groep bent neem je plaats aan de hoge tafels bij de bar. Ondanks de grote ruimte heeft het wel haar knusse uitstraling weten te behouden. Helaas moesten we detox- en preggywise  (ik niet hoor) de alcohol links laten liggen, maar er staan genoeg cocktails op de kaart. Een zeldzaam moment was daar om in plaats van onder het genot van een glas wijn met een slok water de menukaart door te bladeren.

img_7351img_7356img_7352img_7353

We beginnen op aanraden met de papadums en naanbrood met raita & huisgemaakte satésaus (die is erg lekker). Daarbij delen we de gestoomde dimsum met kyotosaus en de bao buns met crispy wakadori chicken en een met omelet. Wat een fijn begin!

img_7354

Daarna besluiten we één van de wokgerechten die je zelf kan samenstellen te delen, wij kiezen de gamba’s met Japanse sesam-sojasaus en rijst geserveerd met crunchy veggies. De tweede keuze was lastig met zoveel lekkers op de kaart, maar het werd de Peking eend met rijst, hoisinsaus & asian salad. De porties bij Bar Mowgli zijn groot en goed van smaak. Yum!

img_7357

Wat ons betreft is Bar Mowgli een fijne toevoeging op het Beukenplein. Voor alle moeders onder ons is het overdag lekker groot en ruim, en zijn ze druk bezig om events voor kinderen te organiseren. Terwijl de mini’s worden vermaakt kunnen de ouders genieten van een hapje en drankje. Kortom, deze hotspot in oost is een aanrader!

Bar Mowgli – Beukenplein 50 – website