Tijdens onze vakantie op Bonaire had ik eindelijk weer eens de tijd om The Lion Kitchen te evalueren. Met Max, 4 dagen werken en een druk sociaal leven is mijn blog wat op de achtergrond geraakt. Het schrijven van blogposts neemt nou eenmaal tijd in beslag, tijd die er nu niet iedere week meer is. The Lion Kitchen is ooit begonnen als hobby, werd uiteindelijk mijn fulltime baan en is nu weer terug bij het begin: een hobby. Eerlijk gezegd geeft mij dat zoveel rust en ik blij dat ik op dit punt weer ben beland. Het schrijven is niet meer moeten, maar iets dat ik ontzettend leuk vind om in mijn vrije tijd te doen. Minder alleen maar over eten, maar meer over alles wat er speelt in mijn leven. Je zou het misschien wel kunnen gaan zien als een (wekelijkse) column.

Mijn Instagramaccount draait overigens wel op volle toeren dus als je mij daar nog niet volgt dan zou ik dat maar heel snel gaan doen. Daar houd ik je dagelijks op de hoogte van alles wat ik mee maak op het gebied van eten, reizen, het leven als moeder en eigenlijk alles waar ik blij van wordt.

Toen ik 3,5 jaar geleden met The Lion Kitchen begon lag de focus op het delen van mijn recepten. In een mum van tijd breidde zich dit uit naar de beste spots om te eten en drinken, naar reizen en sinds dik een jaar het leven als moeder van Max. Plak daar nog een stukje lifestyle aan vast en dingen waar ik simpelweg gelukkig van word en de cirkel van The Lion Kitchen is weer rond. Even heb ik getwijfeld of The Lion Kitchen nog wel de toepasselijke naam is, maar eigenlijk kan je het zo breed trekken als je het zelf maar wilt. Door mij te volgen krijg je immers een kijkje in mijn keuken.

De komende tijd zal er niet veel meer veranderen, behalve dat de columns soms een meer persoonlijk tintje krijgen. Wat maak ik mee binnen Studio Freek – het bedrijf achter Freek Vonk waar ik alweer bijna 11 maanden werk -, hoe gaat het met Max en alles wat mij verder bezig houdt. Ik hoop dat jullie reacties allemaal net zo positief blijven en jullie mij met veel plezier blijven volgen. Voor nu het recept van deze goddelijke enchiladas met kip en ik duik in de mega travelblog over onze reis naar Bonaire! Adios!

Enchiladas met kip (4 personen)
– 8 (volkoren) wraps
– 2 kipfilets
– 1 el zoetzure saus
– 1/2 el sambal (of meer)
– 1 el (pikante) kipkruiden
– 75 gr geraspte kaas (Cheddar of extra belegen)
– 2 paprika’s
– 250 gr kleine tomaten
– 2 bosuitjes
– 1 el Jalapeños
– olijfolie
– peper & zout
– zure room & guacamole (optioneel)

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer in de zoetzure saus, sambal en de kipkruiden. Terwijl de kip ligt te marineren was en snijd je de paprika’s en de tomaatjes in kleine blokjes. Snijd de Jalapeños en de bosui zo klein mogelijk.

Verwarm de over voor op 175 gr.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de kip, paprika’s en de tomaten (houd een handje achter voor de garnering). Breng op smaak met peper & zout.

Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal. Leg de wraps naast elkaar op het keukenblad en verdeel het kip-, paprika- en tomatenmengsel over de wraps. Rol de wraps en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Strooi de Jalapeños, restje tomaten en de kaas over de wraps. Schuif de enchiladas zo’n 5-10 min in de voorverwarmde oven, in ieder geval totdat de kaas goed gesmolten is.

img_8783