Ruim 2 jaar geleden waren wij op bezoek bij Nelis in Oost, een fijne plek in een zijstraat van de Javastraat. In Oost is Nelis inmiddels geen onbekende meer en is de gehele buurt er vaak te vinden voor een hapje en drankje. Toen ik het bericht kreeg dat Nelis een tweede vestiging heeft geopend in West was ik dan ook blij verrast. Nog vrolijker werd ik van het feit dat het praktisch om de hoek is. Al jaren vraag ik mij af waarom er op deze plek geen leuke hippe tent neerstrijkt. Ik heb het over het zonnige plein halverwege de Witte de Withstraat. Er staat daar een mooi ruimte met een gigantisch terras vol in de zon, perfect voor familie’s en leent zich ook uitstekend voor grote groepen. En toch komt er al die jaren niks van de grond, tot nu dan! Ik begrijp eigenaren Inge en Kees wel, die in Robert de compagnon vonden om samen Nelis West te beginnen.

img_9283img_9282img_9315img_9316

Op een zondagochtend stappen we op de fiets richting Nelis en vinden al snel een plekje op het terras. Uiteraard had ik stiekem thuis het menu al even bekeken en express die ochtend niks gegeten. Er moest namelijk genoeg ruimte overblijven voor de Philly cheese steak met runderrib-eye, cheddar, rode peper en bieslook en de club NELIS met kip, bacon, gebakken eitje, kaas, tomaat, komkommer en frieten. Zelfs aan de kinderen is gedacht en zijn er verschillende boterhammen te verkrijgen. We bestellen allebei een glas wijn en Max vermaakt zich met alle trams die langs rijden.

img_9317

De porties bij Nelis zijn net zoals we van ze gewend zijn groot. Favoriet is de club Nelis en de kleine man is het meest onder de indruk van de frietjes. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne hotspot vlak bij ons om de hoek. Nelis leent zich voor ieder moment van de dag van ontbijt tot avondeten, maar is ook een goede plek om even rustig te werken of juist als je op zoek bent naar een locatie om met een groep te eten! Tot snel Nelis en wederom bedankt voor de enorme gastvrijheid…

Kindvriendelijk: **** (kinderstoel aanwezig + kindermenu)

Nelis West – Witte de Withplein 43 – website