Dat Haarlem steeds hipper aan het worden is blijkt maar weer met de komst van Fishbar Monk. Het zusje van de eerder dik goedgekeurde Roast Chicken Bar bevindt zich drie deuren verder op de Turfmarkt. Al tijdens een van de eerst geplaatste foto’s door Fishbar Monk op Instagram tagde ik hier vriendinnetje Sabine in. Nu zij in Haarlem woont leek mij dit de uitgelezen plek voor een nieuwe date. Ons wachten en geduld werd beloond en zo namen wij 3 weken geleden plaats aan de bar. Aan de bar eten vind ik ontzettend gezellig en zeker als we in de watten worden gelegd door de eigenaar. We trappen af met een glas Ferrari Spumante en duiken in het menu. Alleen om even te kijken wat er allemaal op staat (had ik thuis ook al 3 keer gedaan maar goed), want we besluiten ons compleet over te geven aan Fishbar Monk.
img_0274img_0278img_0277img_0276

Bij de eerste ronde gerechten blijkt dat ons (eet)lot in goede handen is. We beginnen met oesters, gegratineerde scheermessen, ceviche en de gefrituurde chipirones. WOW! Hier heb ik geen ander woord voor, wat een fijn begin. Ik drink er een heerlijk glas Chardonnay uit de Diamond collectie van Francis Ford Coppola bij en Sabine een Portugese Muros Antigo. Beiden zijn aan te raden!

img_0281img_0280

Het eten blijft maar komen en we gaan door met de coquilles en de pasta met kokkels. Mmmmm, zo lekker allemaal. Als toetje krijgen we de lobster roll en dat is de perfecte afsluiter van deze heerlijke avond.

img_0283img_0282

Fishbar Monk is een aanwinst voor Haarlem en dé plek voor een romantische avond, bijkletsen met vriendinnen of met de hele familie eten aan de lange tafel. Bij mooi weer neem je natuurlijk plaats op het grote terras. Het was een feest Fishbar Monk, dank jullie wel!

Kindvriendelijk: ** (wellicht voor de iets oudere kinderen, maar ik zou deze parel bewaren voor een romantisch avondje zonder de kinderen)

Fishbar Monk – Turfmarkt 20 – website