Sinds Max er is krijg ik vaak de vraag wat een leuk kraamcadeau is om te krijgen. Nu Bram er is zijn er nog meer kraamcadeaus aan de favorietenlijst toegevoegd. Zelf vergeet ik alleen altijd als de vraag mij daadwerkelijk gesteld wordt wat ook alweer leuke cadeaus zijn. Vandaar dat het hoog tijd is voor een lijst met de leukste kraamcadeaus. Wat ik zelf altijd heel leuk vind zijn de gepersonaliseerde cadeaus. Zeker bij een tweede aangezien het grootste gedeelte van de dingen die Bram heeft gekregen, geconversceerd zijn door Max de komende jaren. En is het nog maar de vraag of tegen die tijd Bram er ooit van zal genieten. Haha, wat uiteraard geen probleem is maar nu houd je het wel echt voor de kleine alleen.

We beginnen met een lijst met van alles waar een naam op kan:

– Tas of koffertje met naam


– Handgeschilderd bordje met naam, zoals deze van Archivestore


– Deken met naam, deze heeft Max voor zijn geboorte gekregen
– sterrenhemel poster van de geboortedatum, zoals die van Mr.StarskyAmsterdam
– slabbetjes, badjasje of handdoeken met naam

En om de lijst compleet te maken hier nog een aantal van mijn favorieten:

Milestone boek voor het eerste jaar met bijpassende kaarten voor de allerleukste foto’s en om bij te houden wat er allemaal gebeurd. De tijd vliegt voorbij en je vergeet zo snel wanneer de leuke momenten nou waren. Ik heb het bij Max (helaas) nooit gedaan, maar nu wel met Bram en het is echt heel leuk.


– een wagenspanner, ik heb deze echt gemist bij Max. Je kan hem hangen in de kinderwagen, maar ook in de Maxi Cosi oid. Zelf ben ik groot fan van de handgemaakte van Dodi for Kids. Je kan alles naar jouw wens samenstellen en het wordt met de grootste zorg en liefde speciaal voor jou gemaakt. Uiteraard heeft Bram een wagenspanner met een leeuw!


– Kinderboeken, je kan daar nooit genoeg van krijgen. Zelf geef ik altijd mijn lievelingsboek van vroeger, Monkie van Dieter Schubert. Of om nog even terug te komen op het persoonlijke, een boek met de naam van de baby, zoals in ons geval “Max en de Maximonsters” van Maurice Sendak. Of bijvoorbeeld &Oskar waarin het kind de hoofdrol speelt.
– Daarnaast heb je allemaal gadgets waar je als ouder in eerste instantie vaak niet aan denkt. Zoals bijvoorbeeld een babyfloat voor als je een bad hebt.

– Kraammand voor de eerste week na de geboorte. In een kraammand zitten allemaal cadeautjes waarvan je er iedere dag eentje mag openmaken. Niet alleen voor de baby, maar ook voor de ouders en eventuele broertjes of zusjes. Mijn moeder maakte er eentje voor de geboorte van Max en Bram en dat was zo’n feest de eerste paar dagen.

Ik ben uiteraard ontzettend nieuwsgierig naar jullie favorieten kraamcadeaus?! Laat het mij weten, zodat ik deze lijst kan aanvullen. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan ook even op deze blog waar allemaal musthaves voor baby’s in staan!