Soms zijn er van die dagen dat je graag wilt snacken, maar dan op een wat gezondere manier. De knoflooksaus van vandaag past trouwens ook prima in de rubriek The Lion Cheats. Ik heb de knoflooksaus gegeten op een pitabroodje met lamsshoarma. Wist je trouwens dat ik  mijn pitabroodje vaak helemaal openvouw en alles verdeel over de twee helften. Zo hoef je maar 1 pitabroodje te eten en eet je veel meer sla. Een kleine tip van mij om een broodje shoarma wat minder slecht te maken. Helaas hadden wij deze keer geen volkorenvariant in huis. Daarnaast vind ik lamsshoarma ook echt veel en veel lekkerder dan de varkensvleesvariant. Kortom, vouw je broodje open, gebruik de volkorenvariant, lamsshoarma en deze knoflooksaus en je kan met een gerust hart even snacken.

De knoflooksaus is natuurlijk niet alleen geschikt voor bij een broodje shoarma, maar ook heerlijk bij falafel,als saus voor bij de bbq, op een hamburger, als dip voor bij de crudité of als vervanger van tzatziki. Ik kan wel eindeloos doorgaan! Knoflooksaus simply rocks! Enjoy…

Knoflooksaus 

– 250 gr Griekse yoghurt 0% vet;

– bosje peterselie;

– 2 á 3 tenen knoflook (of meer als je fan van knoflook bent);

– halve limoen;

– peper & zout.

Pel en pers de knoflooktenen. Hak of knip de peterselie zo klein mogelijk. Meng de yoghurt met de peterselie en de knoflook. Knijp de halve limoen eroverheen en breng op smaak met peper & zout.

IMG_6351