Zo, na de mini kaasfondue van afgelopen zondag en de quiche met blauwe kaas van gisteren mag er wel weer een een gezond recept op The Lion Kitchen. Deze rolletjes van courgette eet ik best wel vaak. Niet alleen lekker door de sla, maar ook als borrelhap of als bijgerecht bij een goed stuk vlees. Het enige nadeel was dat mijn dunschiller het heeft begeven. Het werd dus een beetje een rommeltje met halve slierten, maar dat mocht noch de pret noch de smaak drukken. Op naar Duikelman voor een nieuwe dunschiller!

Owh ja je kan de courgette vervangen door bijvoorbeeld aubergine of de geitenkaas met feta. Wat je zelf het lekkerst vindt!

Courgetterolletjes (4 personen)
– 2 courgetten;
– 150 gr geitenkaas;
– plukje tijm;
– knoflook;
– halve citroen;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Was en snijd met een dunschiller, kaasschaaf of scherp mes de courgette in lange repen. Verhit een beetje olijfolie in de pan en grill de courgette. Breng op smaak met peper & zout. Pel en pers de knoflookteen. Meng de geitenkaas met de tijm en knoflook en breng ook op smaak met peper & zout. Meng er een beetje citroensap doorheen. Zorg dat je een mooi glad mengsel hebt.

Leg de repen courgette naast elkaar en bestrijk met de geitenkaas. Als je wat over hebt is dat geen probleem daar maak je daarna een heerlijke dressing van. Rol de courgette op en de courgetterolletjes zijn klaar.

Meng de overgebleven geitenkaas met 2 el olijfolie, 1 el baslsamicoazijn, beetje honing en een 1 tl mosterd voor door de sla.

IMG_5041[1]