Concentratie; ik heb daar op z’n tijd een groot gebrek aan. Vroeger al, vond ik alles om mij heen zoveel interessanter dan het schoolboek of de juf die stond te brabbelen. In een mum van tijd dwaalde ik af in één van mijn vele dagdromen en beleefde ik in mijn gedachten veel vettere dingen dan wat er op dat moment gebeurde in het klaslokaal. Het probleem is eigenlijk nooit echt weggegaan, ook tijdens mijn studie of mijn werk als advocaat kwam dit duiveltje weer om de hoek kijken. Sinds ik voor mezelf ben begonnen heb ik het concentratie-issue behoorlijk onder controle.

Tot vandaag! Een moment van angst beknelde me en ik kon alleen maar denken: nee, nee, nee laat me met rust en en geef ‘mevrouw focus’ de ruimte om te kunnen knallen. Slik, ik houd mij hart vast. I NEED MY MOJO

Typen gaat niet, in plaats daarvan draaien mijn hersenen overuren om te verzinnen hoe ik weer ‘back on track‘ kom. Ik besluit om mijn laptop in te pakken en op mijn fiets te stappen richting de stad. Mijn eindebestemming is de gloednieuwe koffietent in Amsterdam, Coffee & Coconuts, gehuisvest in een oude bioscoop. Ik vind een plekje in het midden van de ruimte met uitzicht op de passerende mensen op de Ceintuurbaan. Ik bestel een soja latte en klap mijn laptop open. Er klinkt rustgevende muziek op de achtergrond en het geroezemoes van de mensen om mij heen maakt mij rustig. Ik begin met het typen van deze blog en mijn vingers vliegen over het toetsenbord. Op een gegeven moment hoor ik niks meer om mij heen en schrik op als de serveerster vraagt of ik nog wat wil drinken. Ik zucht en knik breed glimlachend ja. Niet omdat ik zo’n dorst heb, maar vanwege het feit dat ik het gelukkig nog steeds in mij heb.

Kabeljauwwangetjes (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #15
– 800 g kabeljauwwangetjes (of stukjes kabeljauw)
– 2 el grove mosterd
– Half bosje kervel, dragon en peterselie, zeer fijn gehakt
– Flinke scheut witte wijn
– 2 citroenen
– 400 g sperziebonen, gedopt
– 400 g bimi, onderkant eraf gesneden
– groentebouillonblokje
– olijfolie
– peper & zout
– stoommandje

Meng de kabeljauwwangetjes met de mosterd, kruiden, het sap en rasp van de citroen, flinke scheut wijn en 2 el olijfolie. Laat de vis ongeveer 15 min marineren.

IMG_7285.JPG

Plaats de groenten in het stoommandje. Doe een laagje water in een grote pan waar het stoommandje in past, en brokkel het groentebouillonblokje in het water. Zet het stoommandje in de pan. Als het water kookt, stoom de groenten in ongeveer 6-8 min gaar maar nog wel knapperig.

Terwijl de groenten liggen te stomen, bak de kabeljauwwangetjes met de marinade 8 min in een grote pan. De wijn en het citroensap zal iets indikken, zodat er een lekkere saus ontstaat.

Leg als eerste de groenten op een bord en verdeel daarover de kabeljauwwangetjes. Giet als laatste de saus eroverheen en serveer eventueel met een partje citroen.

IMG_7281.JPG