Rise and shine peeps… Hebben jullie al plannen voor deze zondag? Er zijn weer veel leuke (kerst)markten te vinden vandaag, denk aan Taste of Christmas (je vindt hier een mooie kortingslink voor als je nog geen kaartjes hebt), Bluespoon Food X-Mas Market, Pure Winter Markt en de Sunday Market. Genoeg vertier dus voor de zondag.

Of blijf je vandaag lekker binnen om te kokkerellen? Vorige week vertelde ik jullie al over de recepten met saffraan die ik heb ontwikkeld voor Golden Result. Toen kregen jullie het recept voor shakshuka, een heerlijk eigerecht voor bij het ontbijt, brunch of lunch. We blijven bij de ontbijtjes, want vandaag krijgen jullie het recept voor een chia pudding. De finishing touch met saffraan maakt het echt af en het is weer even totaal iets anders. Ben je vroeg opgestaan maak dan snel de chia pudding, heb even geduld en smul van een super ontbijtje. Of maak het aan het einde van de dag en je begint de week goed. Scheelt weer tijd in de ochtend.

Nog leuker is dat ik 5 potjes van 2 gram saffraan van Golden Result mag weggeven. Houd de saffraan lekker zelf of geef het weg als cadeautje bij kerst. Hoe maak je kans op een potje saffraan? Laat mij hieronder weten wat jouw lievelingsgerecht is met saffraan of wat je er graag mee zou willen maken. Ik ben erg benieuwd of jullie bekend zijn met saffraan en waarvoor jullie het gebruiken in de keuken. Je kan tot woensdag 17 december 2014 16:00 uur meedoen met de winactie. Succes! Gefeliciteerd Merel van den Boomen, Tarifa Alberg, Lisa Ravelli, Carleyn Nienhuis & Miriam Benkacem!

IMG_8022-0.PNG

Chia Pudding (4 personen)
– 500 ml amandelmelk;
– 1/3 vanillestokje;
– 3 el chiazaad;
– 1 el geraspte kokos;
– ½ el honing; en
– ½ tl saffraan.

Meng in een grote bak de amandelmelk met de kokos, honing, saffraan en de chiazaadjes. Schraap met een mes de binnenkant van het vanillestokje uit en meng door de rest. Verdeel alles over 4 glazen en zet voor minimaal 3 uur, maar het liefst een nacht, weg in de ijskast. Lekker met wat verse frambozen en een scheutje extra amandelmelk.

IMG_5330IMG_5327