Na de Hollandse garnalen van vorige week kreeg ik opeens ontzettend veel zin in langoustines. De gepelde garnalen zaten me toch dwars en het was tijd om zelf weer eens de mouwen op te stropen. Op naar de visboer voor een grote zak met mijn roze vrienden. Eenmaal thuis bedacht ik mij na een half uur pellen waarom ik ook alweer altijd voor de makkelijke weg kies. Opgeven is echter geen optie en na nog eens 15 minuten heb ik de techniek door en gaat het als een trein.Bosch keukenmachine

Oh my wat ben ik toch dol op langoustines, garnalen, gamba’s of tiger prawns. Meestal eet ik ze alleen in de zomer op de bbq of grill. Toen ik echter de nieuwe Jamie Magazine van januari open sloeg viel gelijk mijn oog op dit recept van Donna Hay. Huh, Donna Hay? Jazeker, deze enorme inspiratiebron verdient met dit recept uit haar nieuwste kookboek een plekje op mijn blog. Vandaag dus geen Jamie Oliver, maar deze Australische powervrouw.

Bij de langoustines bedacht ik een frisse Aziatisch getinte salade wel geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. De combinatie is fingerlicking good!

Het recept gaat er overigens vanuit dat de garnalen al gepeld. Je krijgt van mij overigens persoonlijke credits als je het pelwerk zelf doet!

IMG_8910.JPG

Overigens heb ik dit gerecht weer gemaakt met behulp van mijn Bosch MaxxiMUM keukenmachine. In de blender mixte ik namelijk de knoflook-dragonboter voor bij de langoustines. Wat een heerlijk apparaat is het toch!

IMG_8042.JPG

Knoflook- dragongarnalen & Aziatische sla (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #29
– bol knoflook, ongepeld
– bosje dragon, fijngehakt
– 60 gr roomboter of olijfolie
– 1 tl gedroogde chilivlokken
– 1 kilo langoustines of 12 grote rauwe garnalen, opengeklapt, met hele staart
– romaine sla
– komkommer
– wortel
– 1 el sesamolie
– limoen
– 1 el zoetzure saus
– zeezout en grof gemalen zwarte peper
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 gr. Leg de knoflook op een bakplaat, druppel er 1 el olijfolie over en rooster 30 minuten. Haal de knoflook uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 gr.

Knijp de teentjes knoflook uit hun velletje. Meng de boter, dragon, chilivlokken, knoflook, zout & peper door elkaar in een blender of hakmachine. Leg de garnalen op een bakplaat, verdeel de knoflookboter erover en zet 6-8 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

IMG_8967.JPG

Was en snijd ondertussen de romaine sla in repen. Maak met een dunschiller slierten van de wortel en de komkommer. Maak een dressing met de sesamolie, sap en rasp van de limoen en de zoetzure saus. Meng de dressing met de wortel en de komkommer. Even husselen en laat de smaken goed intrekken. Voeg op het laatste moment de romaine sla toe.

IMG_8966.JPG

Verdeel de Aziatische sla en de knoflook- en dragongarnalen over de borden.