Toen ik ruim een half jaar geleden door de jongens van Koken met Aanbiedingen werd benaderd om wekelijks een recept voor ze te bedenken had ik geen idee waaraan ik begon. Inmiddels heb ik meer dan 25 vegetarische recepten voor de boys gemaakt en fiets ik met veel plezier elke maandag naar de HQ van Koken met Aanbiedingen in de Pijp. Het zijn eigenlijk een beetje mijn collega’s geworden en het wekelijks uitje is iedere keer weer even gezellig.

Als kerstcadeau kregen de vaste bloggers van Koken met Aanbiedingen een foodfotografie workshop van Jordy. Jordy is, voor wie het nog niet weet, een behoorlijke pro op het gebied van fotografie. Afgelopen vrijdag was het zover en werden we bedolven onder alle fotokennis van Jordy. Wederom ontzettend leerzaam en ik merk dat ik mijn spiegelreflexcamera steeds meer begin te begrijpen. Whoop, whoop een klein schouderklopje had ik (ok en meester Jordy) wel verdiend. Nu weer oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Thnx jongens voor deze leuke en nuttige middag!

Er moest natuurlijk ook een gerecht gemaakt worden, zodat we wat te fotograferen hadden. Ik maakte een plaattaart met o.a. pompoen & geitenkaas en een sla met geroosterde bieten & tomaten. Het idee voor deze plaattaart is ooit ontstaan na een foto van Jade. Voor wie Jade niet kent, zij is de PR & Marketing Manager van IQ Creative en verantwoordelijk voor restaurants als Envy, Vyne en Supperclub. Daarnaast is Jade een foodie in hart en nieren en qua food liggen wij volledig op één lijn. Wisten jullie trouwens dat de nieuwste telg van de IQ familie, Nevel, eergisteren is geopend? Oe, ik ben zo benieuwd en ga morgen even een kijkje nemen. Thnx Jade voor de inspiratie van dit succesnummer!

Plaattaart met geroosterde pompoen & geitenkaas (4 personen)
– 8 plakjes bladerdeeg
– kleine (biologische) pompoen
– 140 gr zachte geitenkaas
– plukje tijm
– baslamicostroop
– rode ui
– honing
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 gr. Snijd de pompoen in blokjes. Meng de pompoen met flink wat olijfolie, ongeveer 2 el honing en breng op smaak met peper & zout. Rooster de pompoen 20/30 min in de oven.

Ontdooi ondertussen de vellen bladerdeeg. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet heel licht in met een beetje olijfolie. Verdeel de vellen bladerdeeg over de bakplaat, druk de randjes goed aan en vouw de buitenste rand om.

Pel en snijd de rode ui in dunne schijfjes. Verdeel de pompoen over het bladerdeeg en verdeel hierover de rode ui en de geitenkaas. Leg de helft van de takjes tijm op de plaattaart en spuit er wat balsamicostroop overheen. Beetje peper & zout en schuif de plaattaart voor zo’n 20 min in de oven.

IMG_9321.JPG

Haal de plaattaart uit de oven en verwijder de takjes tijm. Bestrooi met wat verse takjes tijm en snijd de plaattaart in stukken.

IMG_9467.JPG