Zo te zien hebben de weergoden nog niet echt naar mijn laatste oproep geluisterd?!? Ik vroeg namelijk om zon en niet om regen grrrr. Dat daargelaten is het morgen Pasen en had ik jullie de aardappels bij de lamsrack van eergisteren beloofd. En probeer er een paar uit je mond te sparen, want zelfs koud zijn de aardappels de dag erna yummie!

Nu eerst naar mijn drillinstructeur Robby Nelson voor een double trouble training en dan naar Oegstgeest om met de oudjes te rijsttafelen. Mmmm, ik kan mij daar nu al op verheugen. Fijne Paasdagen allemaal!

Aardappels uit de oven met salie (4 personen)
– 4 grote aardappels
– handje salie
– 4 kleine sjalotten
– 3 knoflooktenen
– groentebouillonblokje
– olijfolie
– peper & zout

Boen de aardappels een beetje schoon en doe ze samen met het bouillonblokje in een pan met water. Breng het water aan de kook en laat de aardappels zo’n 8 min koken. Giet daarna het water af en laat de aardappels even afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pluk de blaadjes van de salie en snijd de sjalotten door vieren. Pel de knoflooktenen en plet ze met de platte kant van een mes.

Leg de aardappels met de sjalot, knoflook en salie in een ovenschaal en schenk er wat olijfolie overheen. Goed husselen en breng op smaak met peper & zout.

IMG_2215.JPG

Schuif de aardappels voor ongeveer 25 min de oven in of in ieder geval totdat ze mooi goudbruin zijn.

IMG_2154.JPG