Dat pappadums normaal gesproken thuis horen in de Indiase keuken weet ik. Dat ze eigenlijk voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden ondervond ik laatst. Tijdens het preview dinner van Taste of Amsterdam trappen we af bij Restaurant Le Garage waar we een variatie op de zalm sashimi krijgen. Geserveerd met – driemaal raden – een pappadum. Een kleine twee weken later eet ik bij vriendinnetje Fleur en ook daar krijg ik zalm met pappadum. Zij had het weer gegeten bij haar nichtje en was zo fan dat ze het ons wilde voorschotelen. Groot gelijk, want het is heerlijk. Zelfs zo lekker dat ik het recept vandaag met jullie deel. Ik denk zelfs dat er binnenkort een variatie aan zit te komen met tonijn of heilbot.

zalm

Niet teveel ingrediënten en oh zo lekker. Eigenlijk is eentje gewoon te weinig! Serveer er een grote sla bij, wellicht wat dille, rode ui & kappertjes of een bakje wakame. Met dit zomerse weer is het tevens een licht verterend hapje en heeft het een frisse smaak. Happy easy mondays!

Pappadum met zalm (4 personen)
– 4 pappadums
– 100 á 150 gr gerookte zalm
– beetje bieslook
– citroen
– peper & zout
– 125 gr crème fraîche (light)
– mierikswortelpasta

Hak de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met een klein beetje mierikswortelpasta en de bieslook (houd een beetje apart voor decoratie). Breng op smaak met peper & zout.

Bestrijk de pappadums met het crème fraîche mengsel en verdeel hierover de plakken zalm. Knijp een beetje citroen uit over de zalm en bestrooi met de overgebleven bieslook.

zalm001