Het eerste dat normaal gesproken naar boven popt als ik aan barbecueën denk is vlees. In mijn ogen een hele normale keuze, maar ook een beetje bekrompen. Vlees en trouwens tevens vis zijn niet de enige producten die geschikt zijn voor de barbecue. Tivall vroeg mij en jullie na te denken over een vegetarisch recept voor op de barbecue tijdens de grill-competitie. Nu zijn er best wel wat vegetarische opties op The Lion Kitchen te vinden, zoals spicy mais of geroosterde feta. Ik wilde de uitdaging voor mezelf wat ingewikkelder maken en moest een recept bedenken met vleesvervangers. Dit zijn namelijk producten die ik normaal gesproken echt nooit gebruik. Als Tivall je dan toch benaderd waarom niet?

In de supermarkt bekeek ik uitgebreid het assortiment en mijn oog bleef hangen bij de (pittige) falafelballetjes. Lekker met Turks brood of pitabroodjes die je op het laatst nog even op de BBQ mee roostert en veel gegrilde groenten. Kortom, de falafelspies is geboren… Nu alleen nog wat testpersonen vinden!

Gelukkig hadden we een paar mooie dagen voor de boef en kon de barbecue aangestoken worden. Het werd een spies met afgewisseld rode & gele paprika, rode ui en uiteraard de falafelballetjes. Ik had niemand verteld dat er ook een vega gerecht tussen zat, maar het viel gelukkig in goede aarde. Ze vonden het een goede afwisseling op de voornamelijk vleesgerechten die normaal gesproken bij ons op de grill terecht komen.

Iedere dag vind je op www.veggy365.com de meest lekkere vegetarische recepten en nieuwe inspiratie. Heb jij een goed vega recept voor op de bbq? Race dan naar www.bbqpromotion.com en upload jouw favo recept voor 31 juli a.s. en wie weet maak je kans op een compleet verzorgde bbq experience met jouw 10 beste vrienden. Met de mooie dagen voor boeg wil iedereen dit toch willen winnen!

Falafelspies met yoghurt- korianderdip (4 personen)
– Tivall falafel
– rode paprika
– gele paprika
– grote rode ui
– 500 gr Griekse yoghurt
– bosje koriander
– bosje munt
– limoen
– peper en zout
– olijfolie

Was, verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snijd de rode ui in kwarten. Rijg de falafelspiezen door om en om de falafel, rode & gele paprika en de rode ui af te wisselen. Besprenkel een beetje met olijfolie.

Hak de munt en koriander zo fijn mogelijk. Meng in een bakje de yoghurt, koriander, munt en het rasp & sap van de limoen. Goed roeren en breng op smaak met peper & zout.

Rooster de falafel 8 min op de barbecue en keer ze regelmatig. Verdeel de spiezen over de borden en combineer met de yoghurt- korianderdip.

IMG_6707.JPGIMG_6706.JPG

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Het stuk is echter gebaseerd om mijn persoonlijke ervaring en mening. Door dergelijke samenwerkingen kan The Lion Kitchen blijven groeien!