Nog maar 10 nachten slapen en ik vlieg met de familie naar Suriname. Ik hoop van harte dat de verbouwing dan helemaal achter de rug is. Afgelopen week was wederom een weekje verbouwen. De schilders begonnen aan de slaapkamer en dus vertoefden we een nacht bij de schoonouders en manoeuvreerden we onszelf om de puin heen. Op dit moment hoeft alleen nog de vloer gelegd te worden en laten we hopen (fingers crossed) dat voordat we vertrekken het paleisje af is. Ik typ overigens dit stuk op het enige vrije stukje van de bank omringd door alle dozen. Het lijkt een beetje op de hutten die je vroeger zo graag wilde bouwen, alleen nu voor het echie.

Zaterdag gaan we de hele dag op zoek naar DE perfecte houtkachel die we uiteindelijk vonden in Eembrugge. In de avond eten we pizza bij Pazzi en is het zulk lekker weer dat we nog even buiten kunnen zitten. Onder de heater weliswaar en met dikke truien en sjaals aan, maar ik vind dat zo’n feest.

IMG_8665-0

Zondag hebben we een goede vreetdag ik maak van focaccia’s een tosti caprese, daarna gaan we voor tortilla’s uit de oven en we sluiten de dag af met mega burgers. Zal ik het recept binnenkort met jullie delen?

IMG_8676IMG_8825

Maandag is altijd een The Lion Kitchen dag en ik ontbijt met een pitabroodje met ei en avocado! YUM… Daarna een koffie bij Le Pain Quotidien. De rest van de dag blijf ik lekker thuis en kook ik een stamppot van spinazie uit het nieuwste kookboek van Janny van der Heijden. Wat een mooi kookboek!

IMG_8693IMG_8826IMG_8740

Woensdagavond eet ik bij de net geopende Jackson Dubois. Het bekende Esprit Café wordt ’s avonds omgetoverd in het restaurant van wereldreiziger Jackson Dubois. Het is één woord goddelijk en de review volgt snel.

IMG_8827IMG_8783

Donderdag ontbijt ik na een pittige sessie van Robby Nelson samen met Char bij Pluk Amsterdam. Super gezond en dat heb ik wel nodig om mij voor te bereiden op het feast dat tijdens de lunch gaat komen. Samen met medefoodbloggers Ianna, Michelle, Rebecca en Vanessa behoor ik tot de TAO Ambassadors (de restaurantgroep van goeroe Casper Reinders). We trappen onze eetdate af bij Nacional en dat is me toch een feest. Denk aan pompoenravioli, truffelfrietjes, Caesar salad en croque monsieurs. En jazeker dat heb ik allemaal gegeten. Ik heb nu al zin in onze volgende date.

IMG_8789IMG_8797

Vrijdag eet ik voor het eerst sinds tijden snackbar. Het is bijna middernacht als we aan kunnen aanvallen en gelukkig heb ik daar geen bewijs van haha. Tot volgende week!