Het is weer tijd voor een nieuwe blog op The Little Lion Kitchen. Tot aan de geboorte van onze Keesie wordt de rubriek voornamelijk gevuld met mijn eigen ervaringen als beginnende moeder. Vandaag draait het allemaal om puffen en het aanbod aan zwangerschapscursussen. Het heeft mij de afgelopen tijd flink bezig gehouden zoals jullie kunnen lezen.

Ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig, tot een kleine maand geleden. Tijdens een bezoek aan de verloskundige kreeg ik in de wachtkamer out of the blue de vraag voorgeschoteld welke pufcursus ik doe. Ik keek de betreffende vrouw raar aan en antwoordde met: “Nog geen”. Mijn reactie zorgde zichtbaar voor enige paniek aan de overkant.

De volstrekt wildvreemde bezorgde mij hiermee een vervelend gevoel. Zelf ben ik namelijk nogal praktisch ingesteld en heb ik geen angst voor de bevalling. Ik begrijp heus wel dat het niet de meeste prettige ervaring uit mijn leven gaat worden, maar het zit erin en het moet eruit. De gedachte dat sommige vrouwen het in de woestijn kunnen zonder enige medische zorg en de gemiddelde vrouw rustig aan een tweede begint houdt mij op de been. Om die reden heb ik mijn slechts ingeschreven bij zwangerschapsyoga en leef in de veronderstelling dat ik het hiermee ga redden. Tot die betreffende dag. De vrouw hield niet op over ene Carita Salome, de bevalwijzer en hypnobirthing. Ik verlaat tollend op mijn benen de verloskundige.

Die nacht slaap ik slecht en alle cursussen, puftechnieken en verschillende baarsoorten passeren de revue. Ergens voel ik me nu al een slechte moeder en de baby is nog niet eens geboren. De volgende dag google ik naar alle cursussen en krijg de kriebels alleen al bij het zien van de gemiddelde homepage. Op dat moment besef ik mij dat ik de dupe ben geworden waar vele vriendinnen mij voor hebben gewaarschuwd; het advies van jan en alleman wanneer je in verwachting bent. Natuurlijk moet iedereen zelf weten waar je aan begint, de ene ziet er nou eenmaal meer tegenop dan de ander. Zelf heb ik niet de behoefte om en groupe te praten over een totale ruptuur (ik zal dit niet googlen als je het niet weet), tepelkloven of dergelijke onderwerpen. Niet geheel onbelangrijk, voor de bijbehorende prijzen ga ik liever een weekendje naar Maastricht, Wenen of gewoon lekker uiteten.

Inmiddels ben ik begonnen aan mijn zwangerschapsyoga en weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het is nogal zweverig, maar ik groei er langzaam in. Tussen de ademhalingstechnieken krijg ik praktische informatie van goeroe Thamar die ik gelijk opsla. Thole heb ik voorbereid om 1 partnerles en zo het is goed zo. In het vervolg knik ik ja en mompel een antwoord mocht iemand weer (lastige) vragen stellen.

P.S. misschien denk ik er begin april anders over, maar dan horen jullie dat uiteraard ook!

IMG_0309